Κομισιόν: Δε ζητάμε αύξηση φόρων από την Ελλάδα

CAE9B0A1857B97DC037FE93265CA1BC3.jpg

«Δεν υπαγορεύουμε στην Ελλάδα τα φορολογικά μέτρα που θα λάβει», είναι το μήνυμα που αποστέλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφερόμενη στο περιεχόμενο της έκθεσής της για τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις, των τελευταίων ετών, στα κράτη – μέλη της Ε.Ε.. Έτσι, απαντώντας στις αναφορές για συστάσεις της Κομισιόν για ενίσχυση της απόδοσης του ΦΠΑ, αλλαγή του φορολογικού «μείγματος» για τα ακίνητα και αύξηση του ΕΦΚ στο ντίζελ κίνησης, η Κομισιόν δίδει μία διαφορετική ανάγνωση στην έκθεση, λέγοντας πως το υλικό παρεξηγήθηκε

«Στόχος του εγγράφου εργασίας τη ς Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη φορολογία δεν είναι να υπαγορεύσει στα κράτη – μέλη τα φορολογικά μέτρα που θα πρέπει να λάβουν», δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του αρμόδιου για τη φορολογία επιτρόπου, κ. Αλγκίρντας Σεμέτα, διαψεύδοντας ότι υπάρχει αίτημα της Επιτροπής για αύξηση φόρων στην Ελλάδα.

Αναφερόμενη, ειδικότερα, στο περιεχόμενο του συγκεκριμένου εγγράφου, η κυρία Έμερ Τρέινορ τόνισε ότι υπήρξε παρεξήγηση στην Ελλάδα για το αντικείμενο και τους στόχους της έκθεσης.

Μάλιστα, η εκπρόσωπος του επιτρόπου αποσαφήνισε ότι για τις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα, οι φορολογικές πολιτικές περιγράφονται ήδη λεπτομερώς στα Μνημόνια που έχουν συνάψει, ενώ για τις υπόλοιπες χώρες οι συστάσεις για φορολογικά ζητήματα καθορίζονται στο πλαίσιο των εξειδικευμένων οικονομικών συστάσεων που υιοθετεί η Επιτροπή κάθε Άνοιξη.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, η έκθεση για τη Φορολογική Μεταρρύθμιση είναι ένα έγγραφο εργασίας της Επιτροπής και ένα από τα πολλά στοιχεία που περιλαμβάνονται στη διαδικασία του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου. Στόχος του εγγράφου είναι η οριζόντια καταγραφή και παρουσίαση των μεταρρυθμίσεων που έχουν αναλάβει τα κράτη- μέλη στα φορολογικά τους συστήματα τον τελευταίο χρόνο και να εξετάσει τις συνολικές τάσεις εντός της Ε.Ε., είπε η κυρία Έμερ Τρέινορ.

Η συνολική, αυτή, παρουσίαση συμβάλλει στο να αναδειχθούν τομείς όπου ενδεχομένως μπορεί να υπάρξει βελτίωση στα φορολογικά συστήματα των κρατών μελών, σημείωσε η εκπρόσωπος, αποσαφηνίζοντας ότι είναι αποκλειστικά θέμα των κρατών – μελών το πώς θα αξιοποιήσουν τα ευρήματα αυτής της έκθεσης στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που ήδη δρομολογούν.

Η έκθεση καταγράφει όλες τις δράσεις που έχει υλοποιήσει η Ελλάδα σχετικά με τη μεταρρύθμιση του φορολογικού της συστήματος τα τελευταία χρόνια, κατέληξε η εκπρόσωπος του κ. Σεμέτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.