Κοινό μέτωπο των πολιτικών αρχηγών κατά της Χρυσής Αυγής

pic-0-norm.jpg

Τείχος απέναντι στη Χρυσή Αυγή υψώνουν οι πολιτικοί αρχηγοί, καλώντας τους πολίτες να προασπίσουν το δημοκρατικό πολίτευμα απέναντι στον φασισμό και το νεοναζισμό.

Με δηλώσεις τους στο Βήμα της Κυριακής ορθώνουν μέτωπο κατά του φασισμού, παρά το γεγονός ότι δεν συμφωνούν όλοι με τα αίτια που οδήγησαν στην αύξηση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής.

Στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, τονίζει ότι «η Δημοκρατία δεν είναι ανοχύρωτη» και ότι «έχει μέσα για να αμυνθεί στις προκλήσεις». Προειδοποιεί, μάλιστα, ότι θα τα χρησιμοποιήσει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, αρκεί να υπάρχει ενότητα ολόκληρου του λαού για την προάσπιση της δημοκρατικής νομιμότητας.

«Η ανοχή στη βία εξοντώνει τη Δημοκρατία» τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. «Η Δημοκρατία που σου επιτρέπει να διαφωνείς πρέπει να προστατεύεται και άρα να αμύνεται» υπογραμμίζει.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τονίζει ότι «το μνημόνιο έφερε τη Χρυσή Αυγή» και χαρακτηρίζει τον αγώνα κατά της Χρυσής Αυγής «αγώνα για τη Δημοκρατία». Σημειώνει, ωστόσο, ότι «η ριζική αντιμετώπιση του ναζιστικού φαινομένου απαιτεί να δοθεί τέλος στη μνημονιακή εξαθλίωση».

«Η απάντηση στους φασίστες είναι η επίμονη νομιμότητα. Όλα τα κόμματα και τα πρόσωπα, πολιτικά και θεσμικά, καλούνται να επιδείξουν ευθύνη και πατριωτισμό» δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

«Δολοφονική, εγκληματική οργάνωση νεοναζιστών φασιστών» χαρακτηρίζει τη Χρυσή Αυγή ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Εκτιμά ότι είναι «γέννημα θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος» και «ακραία φωνή του πολιτικού συστήματος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.