Κλείνει το ΕΘΙΑΓΕ στον Κόροιβο

Δεδομένο και οριστικό θα πρέπει να θεωρείται πλέον το κλείσιμο του ΕΘΙΑΓΕ, του Ινστιτούτου που έχει ως αντικείμενο την αγροτική έρευνα και στεγάζεται στον Κόροιβο.
Το προηγούμενο διάστημα το ΕΘΙΑΓΕ Κοροίβου συγχωνεύτηκε με τον ΟΓΕΕΚΑ (Αγροτική Εκπαίδευση και Κατάρτιση), τον ΕΛΟΓΑΚ (Έλεγχος Γάλακτος και Κρέατος) και τον ΟΠΕΓΕΠ (Πιστοποίηση Αγροτικών Προϊόντων) όπου συγκρότησαν τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό (ΕΛΓΟ) «ΔΗΜΗΤΡΑ».
Στη συνέχεια ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ» συνέταξε το νέο Οργανόγραμμα λειτουργίας του, στο οποίο δεν περιλαμβάνεται το ΕΘΙΑ ΓΕ Κοροίβου.
Στην Πελοπόννησο προβλέπει:
Στην Μεσσηνία, τη λειτουργία Ινστιτούτου στην Καλαμάτα και Κέντρων «ΔΗΜΗΤΡΑ» στα Φιλιατρά και στην Κυπαρισσία.
Στην Αργολίδα, τη λειτουργία Επαγγελματικής Σχολής Αμπελουργίας και Οινοτεχνίας στη Νεμέα και Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» στη Νέα Κίο.
Στην Αρκαδία, τη λειτουργία Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» στην Κερασίτσα.
Στη Λακωνία, τη λειτουργία Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» στο Λεωνίδιο.
Στην Κόρινθο, τη λειτουργία Πρακτικής Γεωργικής Σχολής.
Στην Αχαΐα, τη λειτουργία Εργαστηρίου Ελέγχου Γάλακτος στην Πάτρα.
Στην Ηλεία, όχι μόνο δεν προτείνεται η λειτουργία κάποιου κέντρου ή εργαστηρίου, αλλά καταργείται κι αυτό του ΕΘΙΑΓΕ Κοροίβου, το οποίο έχει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στον Κόροιβο, σε έκταση 390 στρεμμάτων, καθώς και έκταση 120 στρεμμάτων στη Γαστούνη.
Πέρυσι, την ίδια ακριβώς περίοδο, ο τότε Υφυπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Κουτσούκος, ο οποίος είχε διατελέσει το προηγούμενο διάστημα και Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, είχε καταθέσει πρόταση για λειτουργία Γεωργικής Σχολής στον Κόροιβο, η οποία προφανώς δεν έγινε αποδεκτή.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.