Κιλτίδης προς ΝΔ: Σηκώστε πατριωτικό ανάστημα

pic-0-norm.jpg

Τα σενάρια που τον θέλουν να πρωταγωνιστεί στη δημιουργία ενός νέου πατριωτικού φορέα, στα δεξιά της ΝΔ, σχολιάζει, με δηλώσεις του στον «Επενδυτή», ο πρώην υπουργός Κώστας Κιλτίδης.

Ο κ.Κιλτίδης δηλώνει ότι δεν ετοιμάζει κανένα κόμμα, παρ” ότι βρίσκεται, όπως είπε, σε «δημιουργική αναμονή», ενώ παραδέχθηκε ότι η ΝΔ τελευταία του κάνει προτάσεις για να επιστρέψει στη Συγγρού.

«Εγώ δεν ψήφισα κανένα μνημόνιο και δεν δέχθηκα καμία καρέκλα από τη σημερινή κυβέρνηση. Αν είναι όμως η ΝΔ., η παράταξή μου, να σηκώσει ανάστημα απέναντι στους ξένους και να κηρύξει παλιγγενεσία κι αν θα χωρούσα κι εγώ με τις ιδέες μου, τότε ίσως να το σκεφτώ και να γυρίσω», τονίζει.

Διαψεύδει κατηγορηματικά ότι σχεδιάζει να ιδρύσει κόμμα και παραδέχεται ότι συζητά την επιστροφή του στη ΝΔ., υπό τον όρο όμως ότι η κυβέρνηση θα αποκτήσει τον πατριωτικό χαρακτήρα στον οποίο πιστεύει.

«Ποτέ μη λες ποτέ», είναι ωστόσο η απάντηση όταν τον ρωτάμε εάν είναι κατηγορηματικός και για το μέλλον ότι δεν θα ιδρύσει κόμμα. Άλλωστε, παραδέχεται ότι θέλει να παίξει κάποιον πρωταγωνιστικό ρόλο και θεωρεί ότι το προηγούμενο διάστημα, όταν αποχώρησε από την πολιτική, μάλλον υποτίμησε τις δυνατότητές του και την εμβέλειά του.

«Απέναντι σε κάθε διεθνισμό που βλάπτει την πατρίδα»

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο κ.Κιλτίδης δεν κρύβει το πολιτικό παρελθόν του και παραδέχεται ότι ήταν μεταξικός και μέλος της φοιτητικής παράταξης του κόμματος που αποτέλεσε τη συνέχεια της 4ης Αυγούστου. Στη ΝΔ εντάχθηκε το 1987, καθώς πίστεψε ότι απέκτησε μία πολυσυλλεκτικότητα που τον χωρούσε. Δηλώνει, όμως, ότι με τον ναζισμό δεν έχει σχέση και ότι τον θεωρεί «παιδική ασθένεια του εθνικισμού». «Είναι μίμηση ξένων προτύπων, ενώ εγώ έχω αναφορά στην εθνική συνείδηση, πιστεύω σε αυτήν και στη λαϊκή και πατριωτική αντίληψη. Βρίσκομαι σκληρά απέναντι σε κ? ?θε διεθνισμό που βλάπτει την πατρίδα μου», τονίζει χαρακτηριστικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.