ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ “ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ”: Δράσεις πρόληψης μέσα από τη σχολική κοινότητα

paremvaseis Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. “ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ” ξεκίνησε τις δράσεις πρόληψης μέσα από τη σχολική κοινότητα.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί αρχικά στο δήμο Ήλιδας, καθώς αφορά παιδιά πρώτης σχολικής ηλικίας 6 – 8χρ, με τη μορφή εργαστηρίου, διάρκειας 3 συναντήσεων και με στόχο την ενίσχυση της συναισθηματικής νοημοσύνης (έκφραση και διαχείριση συναισθημάτων).

Σχεδιάζονται 3 προγράμματα για μαθητές Ε’ και Στ’ τάξης, διάρκειας 10 συναντήσεων, με στόχο την ενίσχυση των προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων. Θα υλοποιηθούν στο Δήμο Πύργου (κοινότητα Μυρτιάς), στο Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων (κοινότητα Μακρισίων) και στο Δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης στη δημοτική ενότητα Κυλλήνης.

Παράλληλα, σχεδιάζεται ένα πρόγραμμα για εφήβους διάρκειας 6 συναντήσεων με στόχο την υποστήριξη στις αναπτυξιακές αλλαγές της εφηβείας (ταυτότητα- επικοινωνία με εαυτό και άλλους). Θα υλοποιηθεί στον Δήμο Πύργου- δημοτική ενότητα Ιάρδανου.

Επίσης σχεδιάζονται 11 προγράμματα για γονείς προσχολικής, σχολικής, εφηβικής ηλικίας, ξεχωριστά για κάθε ηλικία ή μεικτού τύπου, διάρκειας 5 – 10 συναντήσεων, με στόχο την ευαισθητοποίηση και υποστήριξη των γονέων σε θέματα διαπαιδαγώγησης, επικοινωνίας και σχέσεων στην οικογένεια.
– Για γονείς προσχολικής ηλικίας θα υλοποιηθούν στο Δήμο Ήλιδας και στο Δήμο Πηνειού- δημοτική ενότητα Γαστούνης
– Για γονείς σχολικής ηλικίας θα υλοποιηθούν στο Δήμο Πύργου, στο Δήμο Ήλιδας και στο Δήμο Πηνειού- δημοτική ενότητα Γαστούνης.
– Για γονείς εφήβων θα υλοποιηθούν στο Δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης- δημοτική ενότητα Λεχαινών και στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.
– Για γονείς παιδιών μεικτών ηλικιών θα υλοποιηθούν στο Δήμο Ζαχάρως, στο Δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης στη δημοτική ενότητα Ανδραβίδας, στη δημοτική ενότητα Βουπρασίας και στο Δήμο Ήλιδας – κοινότητα Χαβαρίου.
Για εκπαιδευτικούς σχεδιάζονται αντίστοιχα σεμινάρια για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με στόχο την υποστήριξη των εκπαιδευτικών στον παιδαγωγικό τους ρόλο και υπάρχει η δυνατότητα στήριξής τους στην υλοποίηση προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων.
Όλα τα προγράμματα είναι δωρεάν και πραγματοποιούνται από επαγγελματίες ψυχικής υγείας – στελέχη του Κέντρου (ψυχολόγους και κοινωνική λειτουργό).
Για όλα τα προγράμματα οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται με έντυπα μέσα από τα σχολεία με το οποία υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία.
Επίσης ενημέρωση υπάρχει στην ιστοσελίδα του Κέντρου www.paremvaseis.gr και στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης facebook.com/paremvaseis καθώς και στο τηλέφωνο 26220-29710.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.