Κατασχέθηκαν συνολικά 165 κυψέλες μελισσών που είχε αφαιρέσει 41χρονος στην Ηλεία

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, ηλικίας 41 ετών, για διάπραξη ζωοκλοπών κατ΄ εξακολούθηση.
Ο δράστης εντοπίστηκε στα πλαίσια πολύμηνων ερευνών της Ασφάλειας Πύργου για την εξιχνίαση κλοπών σε μελίσσια της ευρύτερης περιοχής.
Ειδικότερα ο 41χρονος πριν σαράντα μέρες περίπου στο Στρέφι Ηλείας, αφαίρεσε από 57χρονο ημεδαπό δυο κυψέλες μελισσών. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες και στοιχεία τα οποία είχαν συλλέξει, εντόπισαν τον 41χρονο στην κατοχή του οποίου βρήκαν και κατέσχεσαν τις κυψέλες που είχε αφαιρέσει.
Έπειτα από την έρευνα που ενήργησαν με μεθοδικότητα οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου προέκυψε ότι τα τελευταία τρία χρόνια, ο 41χρονος, προέβαινε συστηματικά στη τμηματική αφαίρεση κυψελών με μέλισσες, από αγνώστους σε αυτόν κάθε φορά κατόχους και από διαφορετικές περιοχές του Νομού Ηλείας.
Ο 41χρονος αφαιρούσε κάθε φορά μικρό αριθμό κυψελών, με στόχο να μην γίνεται άμεσα αντιληπτή η κλοπή από τους μελισσοκόμους ενώ τις κυψέλες που αφαιρούσε τις μετέφερε σε δικά του μελίσσια στον Πύργο, στα Μακρίσσια και στη Σαλμώνη Ηλείας.Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα μελίσσια του 41χρονου κατασχέθηκαν συνολικά 165 κυψέλες μελισσών από τις οποίες οι 136 είχαν αφαιρεθεί τμηματικά, τα τελευταία τρία χρόνια, από οκτώ συνολικά μελισσοκόμους ενώ οι υπόλοιπες 29 φυλάσσονται προκειμένου ανευρεθούν οι κάτοχοι τους.
Ο 41χρονος σε όλες τις κυψέλες που αφαιρούσε αλλοίωνε τόσο τα εξωτερικά χαρακτηριστικά τους όσο και τα αναγραφόμενα σε αυτές αριθμητικά στοιχεία. Επίσης στις κυψέλες που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ο δράστης είχε αλλάξει τα εσωτερικά πλαίσια τους, με αυτά άλλων κυψελών, οι οποίες δεν κατεστη δυνατό να βρεθούν καθότι της είχε καταστρέψει.
Οι 136 κυψέλες αφού κατασχέθηκαν παραδόθηκαν στους μελισσοκόμους από τους οποίους είχαν αφαιρεθεί.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 41χρονου θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.