Καταστροφές στις ηλειακές καλλιέργειες από την κακοκαιρία-Πλημμύρισε το νοσοκομείο Κρεστένων

xorafi Η χθεσινή καταιγίδα που έπληξε το νομό, άφησε καταστροφές στις καλλιέργειες του κάμπου φέρνοντας σε απόγνωση για ακόμα μία φορά τους παραγωγούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στου Μάχου Βαρθολομιού, το χαλάζι σε συνδυασμό με τη βροχή και τον δυνατό άνεμο που έπνεε στην περιοχή χθες το απόγευμα, κατά τη διάρκεια της καταιγίδας, είχε ως αποτέλεσμα να καταστρέψει το 50% της παραγωγής των ελαιόδεντρων και των πορτοκαλιών. Σήμερα το πρωί αναμένεται κλιμάκιο του δήμου Πηνειού στην περιοχή για την εκτίμηση των ζημιών.

Στον Κόροιβο Αμαλιάδας, τα ακαθάριστα κανάλια του ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ είχαν ως αποτέλεσμα να βοηθήσουν το έργο της χθεσινής καταιγίδας και να πλημμυρίσουν καλλιέργειες και στάβλους, φέρνοντας σε απόγνωση τους παραγωγούς, που ακόμα μία φορά είδαν τον κόπο τους να πηγαίνει χαμένο. Οι παραγωγοί έκαναν έκκληση στους υπεύθυνους του ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ να καθαρίσουν τα κανάλια, προκειμένου να αποφευχθεί στο μέλλον παρόμοια καταστροφή. Θύματα της χθεσινής νεροποντής ήταν τα ελαιόδεντρα και οι πατάτες.

Παράλληλα, από τη χθεσινή νεροποντή πλημμύρισε και το ισόγειο του Νοσοκομείου Κρεστένων, λόγω της υπερχείλισης ενός φρεατίου. Μέχρι να έρθει κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της περιοχής, εργαζόμενοι προσπαθούσαν με σκούπες να απομακρύνουν τα νερά, αποτρέποντας να εισχωρήσουν πιο βαθιά στο κτίριο.

Στο Κατάκολο, οι ισχυροί άνεμοι δεν επέτρεψαν την προσέγγιση δύο κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι, ενώ στον Πύργο, δρόμοι πλημμύρισαν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο της πόλης, λόγω των απορριμμάτων, τα οποία είχαν φράξει τα φρεάτια, ενώ υπήρξε και διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία αποκαταστάθηκε λίγες ώρες μετά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.