Κατάληψη – Χωρίς δάσκαλο το δημοτικό Χαβαρίου

Υπό κατάληψη το δημοτικό σχολείο Χαβαρίου, αφού έκαναν ένα μήνα υπομονή οι γονείς μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Χαβαρίου αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη στο σχολείο.

Οι λόγοι που τους οδήγησαν στην ΚΑΤΑΛΗΨΗ ήταν η έλλειψη δασκάλου στην τρίτη τάξη του Δημοτικού σχολείου Χαβαρίου.

Η δασκάλα της τρίτης τάξης είχε πάρει άδεια λόγω εγκυμοσύνης από τις αρχές Δεκεμβρίου χωρίς όμως να αντικατασταθεί .Η Δ/ση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έχει ζητήσει από το Υπουργείο Παιδείας την τοποθέτηση αναπληρωτή δασκάλου για το σχολείο αυτό.

Το Υπουργείο όμως διόρισε λίγους εκπαιδευτικούς μόνο για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση και κανέναν δάσκαλο Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, δόθηκε νέα υπόσχεση για την επόμενη εβδομάδα, οι γονείς των μαθητών όμως δεν πιστεύουν πλέον στις ψεύτικες υποσχέσεις και θα συνεχίσουν την κατάληψη μέχρι να έρθει μόνιμος δάσκαλος.

Ότι θα συνεχίσουν την ΚΑΤΑΛΗΨΗ είπαν και στο διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ Ζεύλα που επισκέφτηκε το σχολείο και του ανέφεραν ακόμη ότι η κατάσταση αυτή έχει σοβαρές επιπτώσεις στην εκπαίδευση των μαθητών, όπως καταλαβαίνετε και η διδακτέα ύλη δεν πρόκειται να καλυφθεί, με αποτέλεσμα οι μαθητές να συνεχίσουν με πολλές ελλείψεις .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.