Κατάληψη στο σχολείου Σιμόπουλου – Σήμερα συνάντησε με τον Δήμαρχο στην Αμαλιάδα

Αρχίζουν τα όργανα στην περιοχή της Πηνείας μετά την απόφαση που έδωσε ο υπουργός παιδείας έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου να μετακινηθεί το γυμνάσιο Σιμόπουλου στην Εφύρα, προκειμένου να αφήσουν τα λυόμενα οι μαθητές που στεγάζετε τώρα το σχολείο.

Η συγκεκριμένη απόφαση είχε προκάλεσε αντιδράσεις και έχει τεθεί το θέμα και στο Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας όμως οι κάτοικοι του Σιμόπουλου και οι μαθητές δεν θέλουν να πάνε στην Εφύρα, θέλουν να εγκαταλείψουν τα λυόμενα αλλά να βρεθεί λύση στο Σιμόπουλο και όχι να μεταφερθούν και να συστεγαστούν στην Εφύρα.

Με δεδομένο λοιπόν ότι δεν έχει ικανοποιηθεί το αίτημά τους και από τη στιγμή που δεν θέλουν να μετακινηθούν στην Εφύρα οι μαθητές του γυμνασίου Σιμόπουλου προχώρησαν χθες σε κατάληψη του σχολείου τους, ζητώντας να μην εφαρμοστεί η απόφαση του υπουργού.

Σε ένδειξη συμπαράστασης προχώρησαν σε κατάληψη και οι μαθητές του Λυκείου Σιμόπουλου όπου θέλουν το γυμνάσιο να στεγαστεί με το λύκειο.

Σήμερα μετά από πληροφορίες μαθαίνουμε ότι στο «χορό» των κινητοποιήσεων θα μπει και το δημοτικό σχολείο Σιμόπουλου.

Ενώ αντιδράσεις  έχουμε και από τους γονείς του Δημοτικού Σχολείου Εφύρας αφού όπως ξέρουμε το κτίριο το οποίο προορίζεται να μετακινηθεί το γυμνάσιο χρησιμοποιείται από το δημοτικό σχολείο της Εφύρας και δεν θέλουν να επιβαρυνθούν στη σχολική μονάδα (να γεμίσει από μαθητές) γιατί συστεγάζεται και το νηπιαγωγείο, συνεπώς θα είναι πολλά τα παιδιά σε ένα κτίριο και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στον όγκο αυτόν.

Σήμερα το μεσημέρι αναμένετε να κατέβουν στην Αμαλιάδα και να δουν τον Δήμαρχο Ήλιδας .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.