Κατάκολο: Αναστολή λειτουργίας για το Τελωνείο την 1η Φεβρουαρίου…..

Η επίσημη απόφαση για την αναστολή της λειτουργίας του Τελωνείου Κατακόλου και την υπαγωγή του σε αυτό της Κυλλήνης, έχει φτάσει στην Ηλεία και στις αρμόδιες υπηρεσίες από το υπουργείο Οικονομικών. Αντί να διατηρηθούν και τα δύο, το ένα λόγω μεγάλης εμπορικής δραστηριότητας και το δεύτερο λόγω μεγάλης τουριστικής κίνησης, έχει αποφασιστεί να κλείσει το ένα, αυτό του Κατακόλου.

Οι αντιδράσεις για το θέμα είναι μεγάλες και ήδη έχουν διατυπωθεί ποικιλοτρόπως και με μεγάλη ένταση πρόσφατα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου. Η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών ορίζει ως ημερομηνία αναστολής της λειτουργίας του Τελωνείου Κατακόλου – και των άλλων που συμπεριλαμβάνονται στη διάταξη – την 1η Φεβρουαρίου 2012.

Μένουν 25 ημέρες έως ότου μπει λουκέτο στο Τελωνείο Κατακόλου και ο δήμαρχος Πύργου, η δημοτική αρχή σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο πασχίζουν για να αλλάξουν την απόφαση αυτή και να εξαιρεθεί από τις αλλαγές το Κατάκολο, με βασικό επιχείρημα τη μεγάλη τουριστική κίνηση στον τομέα της κρουαζιέρας, καθώς το Κατάκολο αποτελεί μια από τις βασικές πύλες τουριστών στη χώρα μας και σε συνδυασμό με την άρση του καμποτάζ η αρνητική αυτή εξέλιξη με το Τελωνείο θα μπορούσε να προκαλέσει πολλά προβλήματα. Οι εμπλεκόμενοι φορείς ελπίζουν πως θα καταφέρουν να αλλάξουν την απόφαση αυτή και προχωρούν σε παρεμβάσεις για να το πετύχουν.

ilialive

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.