«Καμπανάκι» ΔΝΤ για την αύξηση του δημόσιου χρέους στην Αλβανία

666DDA97559613F13A34991793483FD9.jpg

Στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) προειδοποίησαν σήμερα τους εκπροσώπους του υπουργείου Οικονομικών της Αλβανίας, κατά τη διάρκεια συνάντησης στα Τίρανα, ότι το δημόσιο χρέος της χώρας αυξάνεται με ανησυχητικούς ρυθμούς.

Επικαλούμενο στελέχη του υπουργείου, το πρακτορείο ειδήσεων “ΑΤΑ” μετέδωσε ότι στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο πλευρών βρέθηκε η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος και της κοινωνικής ασφάλισης.

Τα στελέχη του ΔΝΤ υπογράμμισαν πως τα χρέη προς τις επιχειρήσεις συνιστούν ένα μεγάλο πρόβλημα.

Τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση εστίασε την προσοχή της στο δανεισμό από την εγχώρια αγορά, εξαιτίας των δυσμενών συνθηκών και των υψηλών επιτοκίων που προσέφερε η διεθνής οικονομική αγορά, τονίζεται στο ίδιο τηλεγράφημα του «ΑΤΑ».

Τα στελέχη του ΔΝΤ συναντήθηκαν, επίσης, με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Αλβανίας (ΒοΑ) Άρντιαν Φουλάνι. Στη διάρκεια της συνάντησης διαπιστώθηκε από τις δύο πλευρές πως συμφωνούν στην αναγκαιότητα δημιουργίας ενός δημοσιονομικού κανόνα, επεσήμανε ο κ. Φουλάνι, σε δηλώσεις του έπειτα από τη συνάντησή του με τα στελέχη του ΔΝΤ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.