Και χωρίς κυβέρνηση και χωρίς …φάρμακα οι Έλληνες!

Η έλλειψη κυβέρνησης βλάπτει τελικά σοβαρά την υγεία καθώς εξαιτίας της πολιτικής κατάστασης δεν εκταμιεύεται ρευστό με αποτέλεσμα να μην έχουν πληρωθεί οι φαρμακοποιοί. Η συνέχεια λίγο πολύ γνωστή…

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απειλεί ότι θα διακόψει τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους καθώς δεν έχουν αποπληρωθεί τον Μάρτιο από τον ΕΟΠΥΥ.

Γιατί δεν πληρώθηκαν; Διότι τα χρήματα που θα έμπαιναν στους λογαριασμούς των φαρμακοποιών δόθηκαν τελικά από το ΙΚΑ για συντάξεις επειδή το …ταμείον είναι μείον!

Και δεν είναι μόνο τα χρήματα του Μαρτίου που οφείλονται στον κλάδο. Οι φαρμακοποιοί περιμένουν ακόμη να πληρωθούν από συνταγές που εκτέλεσαν τον προηγούμενο χρόνο.

Τα χρέη των Ταμείων στους φαρμακοποιούς αγγίζουν κοντά τα 250 εκατ. ευρώ. Και φυσικά αυτοί που θα πληρώσουν τη …νύφη είναι και πάλι οι ασθενείς καθώς αν ο κλάδος υλοποιήσει τις προειδοποιήσεις του, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν τα φάρμακα από την τσέπη τους όσο ακριβά και αν είναι.

Από την άλλη και στον ΕΟΠΥΥ δεν …υπάρχει σάλιο κατά την προσφιλή έκφραση του Ανδρέα Λοβέρδου. Και πώς να υπάρχει ότι ο φορέας υποχρηματοδοτείται.

Πηγή: iatropedia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.