Και θεριακλής και μερακλής παραμένει ο Έλληνας

rikasa_600_375_-1520156776.jpg

Συνεχίζουμε να ξοδεύουν αβέρτα σε αλκοόλ, καφέ, τσιγάρο και φαγητό γράφει η huffington post 

Μπορεί η οικονομική κρίση και η παρατεταμένη ύφεση να έχει γονατίσει τη χώρα και τα περισσότερα νοικοκυριά, ωστόσο, μια νέα ενδιαφέρουσα έρευνα καταγράφει πως η Ελλάδα παραμένει στις υψηλές θέσεις των χωρών που ξοδεύουν πολλά χρήματα για φαγητό, αλκοόλ, τσιγάρα και καφέ.

Η στατιστική μελέτη που δημοσιεύει η huffington post δείχνει ότι η χώρα μας εξακολουθεί να βρίσκεται ανάμεσα στις 18 χώρες των οποίων οι κάτοικοι ξοδεύουν αρκετά χρήματα για φαγητό στο σπίτι ή σε εστιατόρια, ποτά , τσιγάρα και, φυσικά, καφέ.

Ειδικότερα η χώρα μας βρίσκεται στην 17η θέση της σχετικής λίστας, πάνω από τις ΗΠΑ και την Βρετανία, ενώ, μπροστά μας βρίσκονται και άλλες χώρες που βιώνουν έντονα την οικονομική κρίση όπως η Ιρλανδία (16η) και η Ισπανία (9η).

Οι Ελληνες ξοδεύουν περίπου 2.100 ευρώ το χρόνο για φαγητό στο σπίτι, 865 για γεύματα εκτός και 550 ευρώ σε ποτά και τσιγάρα. Οι αριθμοί βέβαια σε ορισμένους μπορεί να φαίνονται υπερβολικά μικροί ή μεγάλοι, αλλά πρόκειται για τον μέσο όρο.

Το ρεκόρ βέβαια της χώρας μας σε σχέση με τις υπόλοιπες είναι στο καφέ όπου ξοδεύουμε περίπου 450 ευρώ ετησίως.

Εκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι πρώτη στη λίστα είναι η Ελβετία με τους κατοίκους της να χαλάνε περίπου 4.300 ευρώ τον χρόνο για φαγητό κατ” οίκον, 1.200 για εξόδους και άλλα τόσα για ποτά και τσιγάρα.

Την πεντάδα συμπληρώνουν οι Νορβηγία, Αυστραλία,Ιαπωνία και Σουηδία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.