Και εσύ «Έλληνα» πλήρωνε την αμόλυβδη 1,70 και κουκουλώσου με διπλές κουβέρτες….

Η κυβέρνηση Παπανδρέου διευκόλυνε το λαθρεμπόριο καυσίμων!

Διετία «γκρίζων» υποθέσεων χαρακτηρίζει την περίοδο διακυβέρνησης Παπανδρέου γνωστό εβδομαδιαίο περιοδικό, με αφορμή την  περίπτωση Καπελέρη. Η άσκηση δίωξης κατά του παραιτηθέντος γενικού γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Θεμάτων του Υπουργείου Οικονομικών, Γιάννη Καπελέρη, για κακούργημα και συγκεκριμένα απιστία περί την υπηρεσία, ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά ηχηρών γεγονότων, κοινός παρονομαστής των οποίων είναι οι σκιές που ρίχνουν στην πρόσφατη διετία διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ,αναφέρει σε ενημερωτικό σημείωμα του περιοδικού.

Και μιλά για  μπαράζ «γκρίζων» υποθέσεων, υπονοιών, ψιθύρων, καταγγελιών και αλληλοκατηγοριών, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, ενώ αποκαλύπτουν,αναφέρεται,  μια εικόνα για την κυβέρνηση Παπανδρέου τελείως διαφορετική από αυτή που φιλοτεχνούσε για τα πεπραγμένα της ο πρώην πρωθυπουργός και τα φίλα προσκείμενα σε αυτόν  επικοινωνιακά και άλλα κέντρα….

Μάλιστα, προχωρά στην καταγγελία ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου διευκόλυνε το λαθρεμπόριο καυσίμων. Στη σπουδή της κυβέρνησης Παπανδρέου να υπονομεύσει το σύστημα «Ήφαιστος», που είχε θεσπιστεί το 2008 για την αντιμετώπιση του εκτεταμένου λαθρεμπορίου στα καύσιμα, βρίσκεται η ουσία της υπόθεσης που οδήγησε στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά του γενικού γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Υποθέσεων του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Γιάννη Καπελέρη, για το αδίκημα της απιστίας.  Και προσθέτει ότι λίγες εβδομάδες μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009, ο τότε υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, άφηνε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση θα επανεξέταζε το σύστημα «Ήφαιστος» που εφαρμοζόταν από το Φεβρουάριο του 2008.

Κατά το περιοδικό αυτό έγινε παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι οι εκπρόσωποι των βενζινοπωλών είχαν καταγράψει τη διαπίστωσή τους πως με τον «Ήφαιστο» είχε περιοριστεί το λαθρεμπόριο στα καύσιμα, από το οποίο τα δημόσια ταμεία έχαναν τεράστια ποσά φόρων στο παρελθόν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.