Ανακοίνωση ΑΕΑ σχετικά με την ανεύρεση των αφαιρεθέντων αρχαίων αντικειμένων στην Αρχαία Ολυμπία..(Νεότερη ενημέρωση 27/11/2012 )

Και Βούλγαροι στη σπείρα της Αρχαίας Ολυμπίας …….26/11/2012

Oι Αρχές αναζητούν τουλάχιστον πέντε άτομα ακόμα, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της μεγάλης κλοπής στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, με διαφορετικούς ρόλους ο κάθε ένας. Οι δύο είναι οι Έλληνες που έχουν ήδη ανακοινωθεί από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και κατοικούν στην Πάτρα, ένας συνταξιούχος και ένας πρώην υπάλληλος φαρμακείου.

Οι άλλοι τρεις, είναι αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας με τον ένα σύμφωνα με πληροφορίες ίσως να βρίσκεται ήδη στα χέρια των Αρχών.

Πρόκειται για ένα πρόσωπο που σύμφωνα με τις ίδιες πηγές βρέθηκαν στο σπίτι του στην Πάτρα, αντικείμενα (όπλα, κουκούλες, γάντια) που παραπέμπουν στη ληστεία της Ολυμπίας και που φέρεται να του τα είχε δώσει ο 41χρονος φερόμενος ως εγκέφαλος της σπείρας..

Νεότερη ενημέρωση 27/11/2012 20:40

Σε συνέχεια της από 24-11-2012 ενημέρωσης, σχετικά με την ανεύρεση των αφαιρεθέντων αρχαίων αντικειμένων από το Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία και τη σύλληψη τριών εμπλεκομένων ημεδαπών, ανακοινώνεται ότι από τις εργαστηριακές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, προκύπτει ότι:

  • βιολογικό υλικό, ενός εκ των συλληφθέντων και συγκεκριμένα του 41χρονου, προσδιορίστηκε επί αντικείμενων, τα οποία είχαν αφεθεί από τους δράστες στο χώρο του Μουσείου, κατά τη διάπραξη της ληστείας,
  • το βιολογικό υλικό προσδιορίστηκε σε τμήμα κολλητικής ταινίας και σε τεμάχιο υφάσματος.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.