Κίνα: 1.500 σκυλιά σώθηκαν λίγο πριν το σφαγείο….

Πεινασμένα, εξαθλιωμένα και στριμωγμένα σε μικροσκοπικά κλουβιά, τα σκυλιά σώθηκαν από αστυνομικούς και εθελοντές φιλοζωικών οργανώσεων λίγη ώρα πριν τη μεταφορά τους στο σφαγείο.

Οι αστυνομικοί τα μετέφεραν σε ένα αγρόκτημα σε κοντινή απόσταση, όπου τα τάισαν, τους έδωσαν νερό και τους παρείχαν τις πρώτες βοήθειες.
Δυστυχώς κάποια από αυτά είχαν αποδυναμωθεί από τις κακουχίες και δεν κατάφεραν να επιβιώσουν.

«Όταν τα σκυλιά μας είδαν άρχισαν να γαυγίζουν, ωστόσο κάποια ήταν πολύ εξαντλημένα και δεν είχαν τη δύναμη να βγάλουν ήχο», δήλωσε ο Xiao Lu, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Προστασίας των Ζώων στην πόλη Chongqing.

Ο λαθρέμπορος που είχε φορτώσει τα άτυχα ζώα στο φορτηγό του για να τα μεταφέρει στο σφαγείο, απ’ όπου θα κατέληγαν σε εστιατόρια της Κίνας, ανέφερε ότι τα σκυλιά ήταν περίπου 700, στην πραγματικότητα όμως ξεπερνούσαν τα 1.500.

Τις συγκλονιστικές φωτογραφίες των βασανισμένων σκύλων ανάρτησε στο Διαδίκτυο ένας blogger, που παρακολουθούσε από κοντά την επιχείρηση διάσωσης.

Πρόκειται για τον άνδρα που εντόπισε πρώτος το «φορτηγάκι της φρίκης» και ανακοίνωσε το περιστατικό στο Διαδίκτυο, ζητώντας βοήθεια.

Οι φιλόζωοι ευαισθητοποιήθηκαν και αμέσως ενημέρωσαν την αστυνομία, που έστησε επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες οι Αρχές της Ταϋλάνδης σταμάτησαν στον ποταμό Μεκόνγκ πλοιάριο που θα μετέφερε 800 σκυλιά με προορισμό εστιατόρια του Βιετνάμ.
Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο στο χωριό Ταλάντ της επαρχίας Νακόν Φανόμ, συνέλαβαν τον λαθρέμπορο σκύλων και εμπόδισαν το πλοίο να διασχίσει το ποτάμι και να περάσει στο Λάος.

Στο Βιετνάμ και την Κίνα το κρέας του σκύλου θεωρείται εκλεκτό έδεσμα.
Παρά τη διεθνή κατακραυγή για τα απάνθρωπα βασανιστήρια που υφίστανται τα ζώα, η ζήτηση για κρέας σκύλου στα εστιατόρια παρουσιάζει αυξηση…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.