Κάνουν «Αντάρτικο» γιατί έχουν καταλάβει ότι σε λίγο θα αλλάξουν χώρα Διαμονής…

Σε φιάσκο για την συγκυβέρνηση και κόλαφος για το ΠΑΣΟΚ, εξελίχθηκε η ονομαστική ψηφοφορία στη βουλή για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών μετά την καταψήφιση βασικών άρθρων από 50 πράσινους βουλευτές.

Το ισχυρότερο πολιτικό πλήγμα δέχθηκε ο υπουργός Υγείας, Αν. Λοβέρδος η διάταξη του οποίου για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων δεν πέρασε.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ακόμα και ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Πάνος Μπεγλίτης ψήφισε όχι σε τέσσερα από τα 11 άρθρα που είχαν τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία.

Ας σημειωθεί ότι οι βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν «παρών» στην τροπολογία Λοβέρδου, ενώ οι δικηγόροι βουλευτές του κόμματος προτίμησαν να απόσχουν από την ψηφοφορία, παίρνοντας αποστάσεις από τη ρύθμιση, που απελευθερώνει το επάγγελμα του δικηγόρου.

«Περιμέναμε διαρροές. Φαίνεται όμως ότι οι συντεχνίες έχουν πολύ μεγάλη επιρροή στους βουλευτές». Με αυτή τη φράση συνεργάτες του Λουκά Παπαδήμου σχολίασαν τις διαρροές στην ψηφοφορία κι όπως έλεγαν η τροπολογία Λοβέρδου θα επανέλθει…

“Όχι” σε όλα ψήφισαν τα κόμματα της Αριστεράς. 

Το θρίλερ της ψηφοφορίας

Σημαντικές ήταν οι «διαρροές» στο επίμαχο άρθρο για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων, στο οποίο εξάλλου η Νέα Δημοκρατία δήλωσε «παρών» ενώ ο ΛΑΟΣ καταψήφισε.

Θετική ήταν η ψήφος των βουλευτών της ΝΔ και του ΛΑΟΣ στα υπόλοιπα άρθρα του πολυνομοσχεδίου.

Στο επίμαχο άρθρο που αφορά τον κλάδο των φαρμακοποιών, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος πρότεινε βελτιωτική αλλαγή. Εντούτοις, τα κόμματα της αριστεράς ζήτησαν την πλήρη απόσυρση της διάταξης αναφέροντας ότι ανοίγει ο δρόμος για να μπουν στην λιανική πώληση του φαρμάκου οι πολυεθνικές εταιρίες.

Η ΝΔ και ΛΑΟΣ πρότειναν να αποσυρθεί η βελτιωτική διατύπωση και να επανέλθει την ερχόμενη εβδομάδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι τόσο ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, ο εισηγητής του κόμματος Νάσος Αλευράς αλλά και οι βουλευτές του κόμματος Απόστολος Κακλαμάνης και Χάρης Καστανίδης κάλεσαν τον κ. Λοβέρδο να λάβει υπόψη του τις αντιδράσεις των βουλευτών και των κομμάτων.

Ο Λοβέρδος δεν δέχτηκε να αποσύρει το άρθρο, και λίγο αργότερα “πλήρωσε” την ξεροκεφαλιά του με τους βουλευτές να το καταψηφίζουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.