Κάλεσμα στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ από το Π.Α.ΜΕ

ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 18:30
ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΤΕ ΠΥΡΓΟΣ

Η κυβέρνηση φέρνει τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου για ψήφιση στη Βουλή πολυνομοσχέδιο με όλα τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης. Θα περιλαμβάνει και το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, επιδιώκοντας ουσιαστικά την κατάργησή του.

Προχωρούν σε ουσιαστική κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων και φοροαπαλλαγών για τους εργαζόμενους (βλ. κατάργηση της έκπτωσης 10% επί του φόρου στις ιατρικές δαπάνες, η περικοπή του κονδυλίου για το επίδομα θέρμανσης κατά 50% κ.ά.). Προχωρούν τον επανυπολογισμό των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων έως το τέλος του έτους, που θα αποτελέσει τον «προθάλαμο» για να περικοπεί το 2019 μέρος της «προσωπικής διαφοράς». Προχωρούν στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Ταυτόχρονα οδηγούν χιλιάδες λαϊκές κατοικίες στα χέρια των τραπεζών και γι’ αυτό ψήφισαν τροπολογία που ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς και οδηγεί σε φυλάκιση έως και 6 μήνες.

Καταγγέλουμε τον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό, που απέρριψαν ομόφωνα την πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση τη μέρα ψήφισης του απεργοκτόνου νομοσχεδίου. Με θαυμαστό ζήλο υπεραμύνθηκαν των θέσεων τους, πως δε χρειάζεται άμεση απεργιακή απάντηση.

Η κυβέρνηση και η μεγαλοεργοδοσία γνωρίζοντας πολύ καλά τη δύναμη που έχει η εργατική τάξη όταν αγωνίζεται και διεκδικεί, προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στο να συζητάμε εμείς οι εργαζόμενοι, να διεκδικούμε, να αποσπούμε κατακτήσεις, με ένα νέο απεργοκτόνο νόμο, με στόχο να αποδυναμωθεί και να αφοπλιστεί το εργατικό κίνημα και τα συνδικάτα και να παραδοθούμε αιχμάλωτοι και ανοργάνωτοι στις ορέξεις των επιχειρηματικών ομίλων. Δεν θα τους αφήσουμε.

Η εργατική τάξη όταν αγωνίζεται και διεκδικεί οργανωμένα, μέσα από τα σωματεία σε ταξική κατεύθυνση έχει αποτελέσματα. Η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με μοιρολατρία και ηττοπάθεια. Πρέπει να απαντιέται με οργάνωση και δράση ενάντια σε κυβέρνηση και εργοδοσία που θέλουν να υπάρχει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.

Κλιμακώνουμε την αγωνιστική δράση μας καθημερινά. Διεκδικούμε:

  • Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό.
  • Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
  • Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις.
  • Καθολική ισχύς των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζομένων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
  • Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική-λαϊκή οικογένεια.
  • Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.