«Ισοπεδώθηκαν» οι καλλιέργειες πατάτας στον Κάμπο από την κακοκαιρία

tsoukalas patatesΚαταστροφικές είναι σχεδόν οι ζημιές που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες της πατάτας στον Κάμπο από την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή τα ξημερώματα της Τρίτης.

Όπως δήλωσε στο Amaliadanews.grο πρόεδρος του Συλλόγου Πατατοπαραγωγών Νομού Ηλείας κ. Ανδρέας Τσουκαλάς, ,, το πρωί της Τρίτης οι αγρότες με απογοήτευση αντίκρισαν ισοπεδωμένες τις πατάτες από την ανεμοθύελλα και την χαλαζόπτωση που σημειώθηκε.

«Οι άσχημες καιρικές συνθήκες ισοπέδωσαν τις καλλιέργειες της πατάτας που αυτόν τον μήνα βρίσκονταν στο στάδιο της ανάπτυξης. Είχαμε ανεμοθύελλα και έντονη χαλαζόπτωση που προκάλεσαν πολύ σοβαρές ζημιές», δήλωσε ο κ. Τσουκαλάς και πρόσθεσε στο τέλος: «Φοβόμαστε ότι θα αντιμετωπίσουμε τα ίδια με την περσινή χρονιά. Είμαστε απογοητευμένοι και απελπισμένοι όλοι οι αγρότες, αφού είμαστε στο ίδιο έργο θεατές! Ανησυχούμε τι θα γίνει αν συνεχιστούν έτσι τα καιρικά φαινόμενα, γιατί σε αυτήν την περίπτωση η παραγωγή της πατάτας θα είναι αισθητά μειωμένη, αν-λέω αν-δεν χαθεί τελείως η καλλιέργεια».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραγωγοί του κάμπου θα σπεύσουν να κάνουν δηλώσεις για ζημιές στον ΕΛΓΑ με την ελπίδα να δοθεί κάποια αποζημίωση από το Κράτος προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους τον χειμώνα αυτόν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.