Ικανή για τη δολοφονία των πολιτικών της αντιπάλων θεωρεί τη Χρυσή Αυγή ο Χάνες Σβόμποντα

svoboda600.jpg

Ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα χαρακτήρισε «σοκαριστική» και «απαράδεκτη από κάθε άποψη» τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ζήτησε να εξεταστεί το ενδεχόμενο απαγόρευσης του κόμματος της Χρυσής Αυγής.

Επεσήμανε επίσης ότι η Χρυσή Αυγή είναι ικανή να σκοτώσει και τους πολιτικούς αντιπάλους της.

«Το μίσος ξενοφοβικών μελών της Χρυσής Αυγής φτάνει μέχρι και να σκοτώσει πολιτικούς αντιπάλους! Είναι σοκαριστικό και απαράδεκτο από κάθε άποψη αυτό το περιστατικό σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι θανατηφόρες επιθέσεις σε μετανάστες και αριστερούς δεν θα λύσουν το πρόβλημα των κοινωνικών ανισοτήτων, καθώς και των οικονομικών προβλημάτων της Ελλάδας.

Είναι πολύ σημαντικό η ελληνική κυβέρνηση και το κοινοβούλιο να καταλήξουν σε σοβαρές προτάσεις πάνω στο πως θα σταματήσουν αυτές τις εξτρεμιστικές επιθέσεις, συμπεριλαμβάνοντας την πιθανότητα απαγόρευσης του κόμματος συνολικά», τόνισε ο Σβόμποντα.

Με αφορμή την ελληνική προεδρία στην ΕΕ, πρόσθεσε: «Αν η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, Α. Σαμαράς, δεν μπορέσουν να σταματήσουν την γεμάτη μίσος συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστικών ομάδων, θα είναι μια απαράδεκτη προεδρία της ΕΕ και δεν θα φέρει καμία πρόοδο στην Ευρώπη ή την Ελλά? ?α».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.