Θα φάει καλά πάλι ο Κλίντον

Δείτε ποιά Ελληνίδα θα του κάνει το τραπέζι!

 Με συνδαιτυμόνες, μεταξύ άλλων, τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον και τον επικεφαλής της Coca Cola, Μουχτάρ Κεντ, οι οποίοι θα γευτούν πιάτα φτιαγμένα με ελληνικά προϊόντα, θα πραγματοποιηθεί στις 3 Οκτωβρίου, στη Νέα Υόρκη, το εντυπωσιακό δείπνο επιχειρηματιών και πολιτικών, που διοργανώνει η πρωτοβουλία «Hellenic Initiative».

Στο δείπνο θα παρακαθίσουν περίπου 500 προσκεκλημένοι, από την Ελλάδα, την ελληνική διασπορά και το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων ο ομογενής πολιτικός Τζορτζ Στεφανόπουλος και ο υποψήφιος δήμαρχος Νέας Υόρκης, Τζον Κατσιματίδης. Η σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου θα μυήσει τους συνδαιτυμόνες στα γευστικά μυστικά της ελληνικής κουζίνας, σερβίροντας εδέσματα φτιαγμένα από ελληνικές πρώτες ύλες.

Στη διάρκεια της δεξίωσης, που θα πραγματοποιηθεί στις πολυτελείς εγκαταστάσεις του χώρου εκδηλώσεων “583 Park Avenue”, θα τιμηθούν -για τις υπηρεσίες τους προς τον ελληνικό λαό- ο Ανδρέας Δρακόπουλος (‘Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος), ο Μουχτάρ Κεντ και ο ‘Αντριου Λιβέρης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της “Τhe Dow Chemical Company”.

Το δείπνο αποτελεί ουσιαστικά την εναρκτήρια δεξίωση τής “Hellenic Initiative”, με τίτλο “Investing in the Future of Greece- Featuring President Bill Clinton” και φιλοδοξεί -μεταξύ άλλων- να τονώσει τις ελληνικές εξαγωγές τροφίμων και ποτών, μέσω της γαστρονομίας.

Στην πραγματοποίηση του δείπνου αναφέρθηκε σήμερα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), Δημήτρης Λακασάς, με την ευκαιρία συνέντευξης Τύπου για το εξαγωγικό συνέδριο “Export Summit II”, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, από 25-27 Σεπτεμβρίου.

“Αύριο θα μεταβώ στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθώ με την κυρία Μπαρμπαρίγου με αντικείμενο αυτή την εκδήλωση, στην οποία θα προεδρεύει ο Μπιλ Κλίντον. Ο ΣΕΒΕ θα υποστηρίξει αυτή την πρωτοβουλία, που έρχεται σε μια εποχή κατά την οποία αυξάνεται η αναγνωρισιμότητα των ελληνικών τροφίμων στο εξωτερικό”, σημείωσε ο κ. Λακασάς, αναφέροντας ενδεικτικά την καλή πορεία του ελληνικού γιαουρτιού στην αγορά των ΗΠΑ, η οποία τώρα “ζητά” και τα βιολογικά προϊόντα της συνεταιριστικής βολιώτικης βιομηχανίας ΕΒΟΛ, καθώς και τις εξαγωγές της σερραϊκής γαλακτοβιομη χανίας ΚΡΙ-ΚΡΙ στη Βρετανία. Πηγή Εθνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.