Θέλουν να “περάσουν” νύχτα το πολυνομοσχέδιο από την Βουλή….

Αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Μέσα στο πολυνομοσχέδιο είναι και νομοσχέδιο με τα ταξί του Μάκη Βορίδη..Αντιδράσεις συναντά και το πολύ-νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης που αναμένεται αύριο να εισαχθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και τα οποίο επίσης προωθείται με επείγουσες διαδικασίες προκειμένου και τα δύο νομοσχέδια να έχουν ψηφιστεί πριν κλείσει η Βουλή την επόμενη εβδομάδα.
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ άσκησαν δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση αλλά και στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Μάκη Βορίδη.  Ο Πάνος Μπεγλίτης έκανε λόγο για απαράδεκτη κοινοβουλευτική διαδικασία και για «μία πρεμούρα εκτός δεσμεύσεων και υποχρεώσεών μας από τα μνημόνια να φέρουν σειρά ρυθμίσεων» όπως είπε χαρακτηριστικά.  Πρότεινε μάλιστα στην πρόεδρο της επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων Βάσω Παπανδρέου, να αναλάβει  πρωτοβουλία προς Υπουργούς Μεταφορών και Ανάπτυξης και να  πουν ξεκάθαρα ποιες είναι οι «μνημονιακές υποχρεώσεις» και από κει και πέρα να περάσουν μόνον αυτές.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μάλιστα κατήγγειλε ότι «πολύ μεγάλος αριθμός ρυθμίσεων που έρχονται τελευταία στιγμή, κλείνουν  το μάτι σε σειρά κοινωνικών κατηγοριών» και ζήτησε να αποσυρθούν όλες οι διατάξεις πλην  των υποχρεώσεων που έχει η χώρα  έναντι των εταίρων.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Κώτστα Γείτονας ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτη την πρακτική της κυβέρνησης και πρότεινε ως  μόνη λύση από τα δύο νομοσχέδια του Υπουργείου Μεταφορών και Ανάπτυξης  να μείνουν μόνο οι διατάξεις για τις οποίες υπάρχει μνημονιακή δέσμευση και οι άλλες  να ψηφιστούν από την επόμενη Βουλή.

Και ο Γιάννης Διαμαντίδης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει κάθε όριο και υποστήριξε ότι με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών γίνονται ρουσφέτια και τακτοποιήσεις Υπουργών.

«Να τελειώνει αυτή η ιστορία» κατέληξε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Στήριξη παρέσχε στον Υπουργό Μεταφορών ο εισηγητής της ΝΔ Μιχάλης Παπαδόπουλος ο οποίος κατηγόρησε τα κόμματα που αντιδρουν αλλά και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για προεκλογικά παιχνίδια.

Όμως η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων Βάσω Παπανδρέου ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος τής μετέφερε την πρόθεση της κυβέρνησης να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της προσεχούς εβδομάδας όλες οι νομοθετικές εκκρεμότητες, ώστε να διαλυθεί αμέσως μετά η Βουλή για την προκήρυξη εκλογών.

Για το λόγο αυτό έχει αποφασιστεί να συζητηθούν με την διαδικασία του επείγοντος οι νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Ανάπτυξης για τη βελτίωση της επιχειρηματικότητας και του υπουργείου Υποδομών για τις ρυθμίσεις ηλεκτρονικών επικοινωνιών, στο οποίο περιλαμβάνονται και οι διατάξεις για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των αυτοκινητιστών ταξί.

newsit

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.