Η Japonica συνεχίζει να «σκουπίζει» ελληνικά ομόλογα

pic-0-norm.jpg

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον παρακολουθεί το υπουργείο Οικονομικών και ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), την προσπάθεια του αμερικανικού fund Japonica Partners να «σκουπίσει» ελληνικά ομόλογα από την αγορά, μέσω δημόσιας προσφοράς, μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Ως γνωστόν, όταν ξεκίνησε η σχετική διαδικασία, είχε ανακοινωθεί ότι ο στόχος ήταν να καλυφθούν αγορές της τάξης των 2,5 δισ. ευρώ. Στην πορεία, ωστόσο, δεν έγινε ποτέ γνωστό, πόσα τελικώς πήραν. Σύμφωνα με μια εκδοχή, δεν έφτασαν ούτε στα 500 εκατ ευρώ.

Υπάρχει, ωστόσο και μια άλλη, που κάνει λόγο για κάτι λιγότερο ή κάτι περισσότερο από 1 δισ ευρώ. Ο,τι κι αν ισχύει, πάντως, από τα δύο, γεγονός αποτελεί ότι τα ποσά αυτά υπολείπονται σημαντικά από τα 2,5 δισ, αν και από την Japonica κάνουν μεγάλο «πουσάρισμα» των ελληνικών προοπτικών. Μόλις χθες προχώρησαν σε αναβάθμιση του ελληνικού rating σε Α+, αν και το γεγονός δεν φαίνεται να συγκίνησε ιδιαίτερα τις αγορές. Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι προσπαθούν και οπωσδήποτε αυτό είναι ένα θετικό γεγονός για την Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.