Η Coca-Cola δεν αλλάζει τελικά τη συνταγή της…

Δεν αλλάζει την περίφημη μυστική συνταγή της, δήλωσε η Coca Cola, μετά το δημοσίευμα του Associated Press που ανέφερε ότι και εκείνη και η ανταγωνίστρια Pepsi θα έκαναν αλλαγές, ώστε να παρακάμψουν τη νομοθεσία της Καλιφόρνια και να αποφύγουν να τοποθετήσουν στις συσκευασίες τους σήμα που προειδοποιεί για τον κίνδυνο καρκίνου.Η Coca-Cola ανακοίνωσε ότι δεν θα αλλάξει την περίφημη συνταγή της

Δεν αλλάζει την περίφημη μυστική συνταγή της, δήλωσε η Coca Cola, μετά το δημοσίευμα του Associated Press που ανέφερε ότι και εκείνη και η ανταγωνίστρια Pepsi θα έκαναν αλλαγές, ώστε να παρακάμψουν τη νομοθεσία της Καλιφόρνια και να αποφύγουν να τοποθετήσουν στις συσκευασίες τους σήμα που προειδοποιεί για τον κίνδυνο καρκίνου. Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, δεν προκύπτει σχέδιο αλλαγής της συνταγής των δύο δημοφιλών αναψυκτικών και οι όποιες αλλαγές θα αφορούν στο καραμελόχρωμα.

«Η Coca-Cola Company δεν αλλάζει την παγκοσμίου φήμης συνταγή των αναψυκτικών Coca-Cola.

Βελτιώσεις
Στη διάρκεια των ετών βελτιώσαμε τις παραγωγικές διαδικασίες μας, όμως ποτέ δεν αλλάξαμε τη Μυστική μας Συνταγή. Το καραμελόχρωμα σε όλα μας τα προϊόντα ήταν, είναι και θα είναι ασφαλές», ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία εξηγώντας ότι «η απόφαση της πολιτείας της Καλιφόρνια (για την επισήμανση σε προϊόντα που περιέχουν ίχνη 4-ΜΕΙ) προκλήθηκε από αβάσιμο αίτημα του Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης των ΗΠΑ CSPI (Κέντρο Επιστημών για το Δημόσιο Συμφέρον), που βασίστηκε σε μία μόνο μελέτη και δεν στοιχειοθετείται από έγκυρα επιστημονικά δεδομένα. Ακόμα και το Εθνικό Πρόγραμμα Τοξικολογίας των ΗΠΑ δεν περιλαμβάνει τη 4-ΜΕΙ ούτε καν στην κατηγορία «εύλογα πιθανό να είναι καρκινογόνο για τον ανθρώπινο οργανισμό»».

Δείτε προηγούμενο εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.