Η τρόικα θα ζητήσει εξηγήσεις για τα κλειστά επαγγέλματα

Δεύτερο κύκλο απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων ξεκινά το υπουργείο Οικονομικών. Αιτία; Η πρόθεση της τρόικας, άμα τη επιστροφή της, στα μέσα Ιουνίου, να εξετάσει σε πραγματικές συνθήκες αγοράς, τι ακριβώς έχει γίνει σε αυτό το κρίσιμο μέτωπο.

Παρά τις διαβεβαιώσεις, μετά και την έγκριση της διπλής δόσης, ότι η παρουσία της τρόικας τον Ιούνιο στη χώρα μας θα έχει τυπικό χαρακτήρα, στο υπουργείο Οικονομικών έχει σημάνει συναγερμός σχετικά με το θέμα, επειδή είναι τοις πάσι γνωστό ότι μολονότι έχουν εξαγγελθεί πολλά αναφορικά με το θέμα, ελάχιστα έχουν γίνει.

Δεν είναι τυχαίο ότι η τρόικα θα ξεκινήσει τα τσεκαρίσματα από το επάγγελμα των δικηγόρων. Στην περίπτωση τους, υπήρχε η αίσθηση ότι οι διαδικασίες της απελευθέρωσης έχουν ξεκινήσει και προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό. Εκ των υστέρων, όμως, γίνεται γνωστό ότι ελάχιστα πράγματα, στην πραγματικότητα, έχουν γίνει, από όσα προβλέπονταν.

Γι’ αυτό και το ΥΠΟΙΚ θα καλέσει τους άμεσα εμπλεκόμενους με το θέμα να “τρέξουν” τις διαδικασίες γρήγορα, με μπούσουλα μια έκθεση του ΚΕΠΕ, αναφορικά με το θέμα. Η έκθεση αυτή είδε το φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο που πέρασε και θα “αξιοποιηθεί”, δυστυχώς και από την … τρόικα. Τα συμπεράσματα της κάθε άλλο παρά κολακευτικά είναι για το project.

Πηγή:Voria

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.