Η Τρόικα ζητά την απόσυρση των 100 δόσεων στην ρύθμιση οφειλών

troikakyber_218807733

Η τρόικα ουσιαστικά ζητά απόσυρση του νόμου που προβλέπει ρύθμιση οφειλών μέχρι και σε 100 δόσεις σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και στη ρύθμιση Δένδια για τα “κόκκινα” δάνεια, στην οποία προβλέπεται περαιτέρω διαγραφή των προσαυξήσεων από οφειλές στο Δημόσιο για όσους θελήσουν να διευθετήσουν τα χρέη τους προς τις τράπεζες.

Βέτο στη ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, με τις 100 δόσεις βάζουν οι τροϊκανοί και μαζί στους… σχεδιασμούς του Μεγάρου Μαξίμου. Οι επικεφαλής της τρόικας ζητούν να αποσυρθεί η εν λόγω διάταξη, καθώς εκτιμούν ότι εκτροχιάζει τα δημοσιονομικά της χώρας.

Μάλιστα όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή οι τροϊκανοί απέστειλαν γραπτή επιστολή στον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, όπου τονίζουν ότι το δημοσιονομικό κόστος από την εφαρμογή της ρύθμισης, θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ τουλάχιστον το 2015. Το ποσό αυτό προστίθεται στο εκτιμώμενο από την τρόικα -ήδη υπάρχον- δημοσιονομικό 1,5 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό ύψος του σε επίπεδα λίγο πάνω από τα 2,5 δισ. και είναι αδύνατο, σύμφωνα πάντα με τους επικεφαλής της τρόικας να καλυφθεί με νέα μέτρα.

Όπως αναφέρει πάντως η εφημερίδα, στην κυβέρνηση ελπίζουν ότι οι νέες απαιτήσεις αποτελούν μέρος της διαπραγματευτικής τακτικής της ενόψει της επικείμενης αξιολόγησης και ίσως τις πάρουν πίσω αν η Ελλάδα προχωρήσει σε άλλες μεταρρυθμίσεις, που επίσης έχουν ζητηθεί.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών κάνουν λόγο στην επιστολή και για τη ρύθμιση Δένδια για τα «κόκκινα» δάνεια, στην οποία προβλέπεται περαιτέρω διαγραφή των προσαυξήσεων από οφειλές στο Δημόσιο για όσους θελήσουν να διευθετήσουν τα χρέη τους προς τις τράπεζες.

sofokleousin.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.