Η Τρομοκρατία δε θα περάσει!

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ) και η τρόικα συνεχίζουν τα μέτρα σφαγής της εργατικής τάξης, εντείνονται με τρόπο προκλητικό οι διώξεις σε βάρος μελών και στελεχών του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ, πρωτοπόρων εργατών και φτωχομεσαίων αγροτών.

Συγκεκριμένα την Δευτέρα 26 Μάρτη δικάζεται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πύργου ο γραμματέας της Ν.Ε. Ηλείας του ΚΚΕ, μετά από μήνυση του πρώην δημάρχου Ζαχάρως (τώρα έκπτωτου) Πανταζή Χρονόπουλου. Αιτία η ανακοίνωση της Ν.Ε. Ηλείας του ΚΚΕ, ενάντια στην πολιτική που ιδιωτικοποιούσε την παραλία της περιοχής της Ζαχάρως.

Αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά ο ταξικός ρόλος της «δικαιοσύνης», όπου με ιδιαίτερη ευκολία συντάσσει κατηγορητήρια, ποινικοποιώντας έτσι την απρόσκοπτη πολιτική δραστηριότητα.

Ο στόχος είναι καθαρός. Επιδιώκουν με την ένταση των δικαστικών διώξεων την τρομοκράτηση του λαϊκού κινήματος, να σκύψει ο λαός το κεφάλι και να θυσιαστεί στον βωμό των κερδών του κεφαλαίου. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στην περιοχή της Κ.Ο. Πελοποννήσου – Ζακύνθου – Κεφαλλονιάς είναι σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες δεκάδες διώξεις και καταδίκες συνδικαλιστών με αφορμή κινητοποιήσεις.

Αλήθεια: από πότε το ΚΚΕ θα πρέπει να παίρνει την άδεια από το αστικό κράτος και τους θεσμούς του (δήμαρχοι κλπ) για να βγάλει ανακοίνωση, δημοσιοποιώντας έτσι τις πολιτικές του θέσεις;

Το ΚΚΕ ξεκαθαρίζει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η προσπάθεια τρομοκράτησης των κομμουνιστών, του λαϊκού κινήματος δεν θα περάσει.

Θα εντείνουμε την προσπάθεια με μεγαλύτερο πείσμα για την ανασύνταξη του λαϊκού κινήματος, την οργάνωση της εργατικής τάξης και του λαού γενικότερα, για την οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας και τη νικηφόρα αντεπίθεση της.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα του νομού μας να βρίσκονται σε ετοιμότητα, σε λαϊκή εγρήγορση και επαγρύπνηση.

Καλούμε τους αγωνιστές, τους μαζικούς φορείς και τα σωματεία του νομού μας με αποφάσεις τους να καταδικάσουν την προκλητική αυτή δίωξη.

Δίνουμε δυναμική απάντηση με συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια του Πύργου, την Δευτέρα 26 Μαρτίου και ώρα 9 π.μ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.