Η παράταξη «ΗΛΙΔΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» πήρε την απόφαση να απέχει από τη διπλή συνεδρίαση

ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΗΛΙΔΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ

Η παράταξη «ΗΛΙΔΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» πήρε την απόφαση να απέχει από τη διπλή συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου Ήλιδας της 8/6/2017 που «στρίμωχνε» το θέμα « Απολογισμός του Συμπαραστάτη του Δημότη» με συνεχόμενη συνεδρίαση 50 θεμάτων ημερήσιας διάταξης.
Με τον τρόπο αυτό η Δημ.  Αρχή δείχνει πώς αντιμετωπίζει ένα θεσμό που η ίδια διατυμπανίζει ότι προάγει τη Δημοκρατία.  Όλοι πλέον γνωρίζουν σ΄ αυτό τον τόπο,  ότι το μόνο που προάγει είναι η κυρίαρχη, παλαιάς κοπής αντίληψη, που εξυπηρετείται από τη συνδιαλλαγή.
Η παράταξή μας έχει τοποθετηθεί αρνητικά εξ αρχής, αμφισβητώντας την αποτελεσματικότητα του θεσμού, γεγονός που έχει επισημανθεί και σε συνεδριάσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.
Στην πραγματικότητα, ελάχιστες ήσαν οι υποθέσεις που εξετάστηκαν, ενώ αυτές που αντιμετωπίστηκαν μετριώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, σύμφωνα τουλάχιστον με τις επίσημες επαφές που παρουσιάζει η ίδια η έκθεση του Συμπαραστάτη του Δημότη.  Όπως είχαμε επισημάνει – και φαίνεται από τα πρακτικά του Δ. Σ.-  η προηγούμενη έκθεση του κ. Σταυρούλια, θα μας εύρισκε απόλυτα σύμφωνους, αν συνοδευόταν από την παραίτησή του.  Βρίσκεται στη διάθεση του κάθε καλοπροαίρετου πολίτη για να κρίνει αν έχουμε δίκιο στην απόλυτη αυτή θέση μας.
Η αποχή μας αυτή αποτελεί μια τελική διαμαρτυρία προς τη διαρκή υποτίμηση της λειτουργίας του Δημ. Συμβουλίου .
Αυτή η δημοτική αρχή μετά από τρία χρόνια θητείας δεν κάνει τίποτε άλλο από το να αντιπολιτεύεται τον προηγούμενο δήμαρχο και την προηγούμενη δημοτική αρχή, αντί να κάνει πολιτική . Μας αναγκάζει να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι όχι μόνο αδυνατεί να αντιληφθεί και να επηρεαστεί από οποιαδήποτε δημιουργική αντιπολίτευση, αλλά απ’  ότι φαίνεται  σκοπεύει να ολοκληρώσει τη θητεία της αντιπολιτευόμενη.
Η αποχή μας από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση αποβλέπει σε μια τελευταία προσπάθεια πίεσης στο Δήμαρχο και την ομάδα του να σεβαστούν τους δημότες που εκπροσωπούν και το Δημ. Συμβούλιο ως όργανο δημοκρατικού προγραμματισμού για την ανάπτυξη και την πρόοδο του Δήμου.
Ενδεικτικός  άλλωστε του σεβασμού τους στο Δημ. Συμβούλιο είναι και ο χώρος που επέλεξαν να το μεταφέρουν, στο ισόγειο της Βιβλιοθήκης. Ήταν συνήθης πρακτική στο παρελθόν,  Πρωθυπουργός και αρχηγοί κομμάτων που επισκέπτονταν το Δήμο να φιλοξενούνται σε έκτακτο Δημ. Συμβούλιο, προκειμένου να τους εκτεθούν τα αιτήματα  του Δήμου.

Ας σκεφθεί ο πολίτης της Αμαλιάδας τον εξευτελισμό του, αν ο Πρωθυπουργός στην πρόσφατη επίσκεψή του συμμετείχε σε έκτακτο Δημ. Συμβούλιο και ζητούσε να πάει στην τουαλέττα. Καλώ τον οποιοδήποτε πολίτη να επισκεφθεί τον άθλιο αυτό χώρο και να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Η ανοχή και η υπομονή που επιδείξαμε μέχρι τώρα εξαντλήθηκε. Τα πεπραγμένα αυτής της Δημ. Αρχής μας υποχρεώνουν να ασκήσουμε με αυστηρή κριτική τον έλεγχο όπως μας επιβάλλει ο θεσμικός μας ρόλος.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.