Η παιδική χαρά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο…….

Διεθνώς ρεζίλι η Ελλάδα από την ανικανότητα του Γερουλάνου!

Διεθνώς ρεζίλι έχει γίνει η Ελλάδα, μετά την κλοπή στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, που αποτελεί ένα ακόμα χτύπημα στο δειθνές προφίλ της χώρας, Κορυφαίο ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα αναφέρονται στο γεγονός, που κάνει το γύρο του πλανήτη, ενώ αναφέρονται και στις ευθύνες του υπουργού πολιτιμσού Π.Γερουλάνου, που παραμένει ακόμα στην θέση του!

«Ένοπλοι ληστές έκλεψαν δεκάδες αντικείμενα από μουσείο στην Αρχαία Ολυμπία -τον τόπο γέννησης των Ολυμπιακών Αγώνων» αναφέρει το BBC, λέγοντας ότι το μουσείο είναι ένα από τα σημαντικότερα της Ελλάδας.

Το BBC αναφέρεται, επίσης, στην παραίτηση του υπουργού Πολιτισμού.

«Ληστές εισέβαλαν σε μουσείο στην Ολυμπία, τον τόπο γέννησης των Ολυμπιακών Αγώνων, έδεσαν και φίμωσαν τη φύλακα, κλέβοντας αντικείμενα» αναφέρει το CNN, επικαλούμενο την αστυνομία.

Το αμερικανικό δίκτυο κάνει και αυτό αναφορά στην παραίτηση του κ. Γερουλάνου.

«Ο Έλληνας υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, υπέβαλε την Παρασκευή την παραίτησή του, όταν ένοπλοι ληστές έκλεψαν περισσότερα από 60 αρχαία αντικείμενα σε μουσείο στην Ολυμπία, σύμφωνα με αξιωματούχους» αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Το περιστατικό σημειώθηκε στο δεύτερο μουσείο της πόλης, στο οποίο βρίσκονται χάλκινα και κεραμικά αντικείμενα, που χρησιμοποιούνταν από αρχαίους αθλητές στους Αγώνες» αναφέρει το Πρακτορείο, τονίζοντας ότι το νέο μουσείο της Ολυμπίας διαθέτει καλύτερη φύλαξη.

«Οι ελληνικές Αρχές δηλώνουν ότι μεγάλη ένοπλη ληστεία σημειώθηκε στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας» αναφέρει η Washington Post.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.