Η μαύρη τρύπα του ’14 στοιχειώνει την τρόικα

pic-0-norm.jpg

Το χρηματοδοτικό κενό του 2014 ήταν και εξακολουθεί να παραμένει το βασικό αγκάθι στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, που ξεκινά από την ερχόμενη εβδομάδα.

Εξ” αυτού του λόγου, οι ίδιοι οι ελεγκτές θεωρούν ότι η διαπραγμάτευση με την ελληνική πλευρά θα είναι εξίσου δύσκολη με τις υπόλοιπες, αν και στην Αθήνα, εσφαλμένα, καλλιεργείται η εντύπωση ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα τον ξεπεράσουμε σχετικά εύκολα αυτόν τον σκόπελο.

Στις Βρυξέλλες, όμως, έχουν διαφορετική άποψη, επί του θέματος. Και αναρωτιούνται τι πραγματικά μπορεί να συνεπάγεται η ρητή και κατηγορηματική δέσμευση που έχει αναλάβει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά ότι «δεν πρόκειται να επιβληθούν νέα μέτρα».

Παράγοντες της Κομισιόν σημειώνουν ότι «ενδεχομένως να μην χρειασθεί να προχωρήσει η χώρα σε νέο κύκλο οριζόντιων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις», ωστόσο, προσθέτουν «κάποιας μορφής μέτρα θα χρειασθεί να ληφθούν».

Το πιθανότερο είναι πως θα κινούνται προς την κατεύθυνση των μειώσεων σε δαπάνες που αφορούν, για παράδειγμα, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ωστόσο, το αφοριστικό «όχι άλλα μέτρα» δείχνει να προκαλεί εκνευρισμό στην τρόικα, η οποία δεν θέλει ούτε να ακούει τέτοιου είδους… αποκλεισμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.