Η κρίση χωρίζει τα ζευγάρια

tsakomos_h_633_451 Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει όλους τους τομείς της ζωής μας. Και φυσικά, ο ερωτικός τομέας δε λείπει από τη λίστα.

Σύμφωνα με μια μεγάλης κλίμακας έρευνα, που επικαλείται η MailOnline, η κρίση έχει πέσει «βαριά» στα πιο φτωχά ζευγάρια και τις οικογένειες με χαμηλότερα εισοδήματα, αυξάνοντας τις πιθανότητες χωρισμού.

Μάλιστα, στις περιπτώσεις ανθρώπων που έχασαν τις δουλειές τους ή βυθίστηκαν στα χρέη, μία από τις επιπτώσεις της κρίσης ήταν και η αύξηση στα ποσοστά διαζυγίων.

«Οι άνθρωποι που ήταν σε μειονεκτική θέση, από οικονομική άποψη, κατά τη διάρκεια της ύφεσης είχαν σημαντικά μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουν υποβάθμιση της ποιότητας –και σταθερότητας- της σχέσης τους» αναφέρει η έρευνα.

Στην έρευνα συμμετείχαν 20.000 άνθρωποι, οι οποίοι χωρίστηκαν σε «οικονομικές ομάδες»: σε αυτούς που θριάμβευσαν μετά την τραπεζική κατάρρευση του 2008 και σε αυτούς που έχασαν την εργασία του και άρχισαν να εξαρτώνται από επιδόματα και παροχές.

Αυτοί που υπέφεραν τις χειρότερες επιπτώσεις της κρίσης, είχαν οκτώ φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να δουν ακόμη και τη σχέση τους να καταστρέφεται.

Τα ποσοστά των χωρισμών ήταν μεγαλύτερα στα ζευγάρια που δεν ήταν ενωμένα με τα δεσμά του γάμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.