Η κρίση χτυπά τις ελληνικές εισαγωγές στην Αυστραλία

   κρίση χτυπά τις ελληνικές εισαγωγές στην Αυστραλία

Επιπτώσεις και στους εισαγωγείς ελληνικών προϊόντων έχει αρχίσει να έχει η οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα. Προς το παρόν το πρόβλημα αντιμετωπίζεται, κάπως, λόγω της υψηλής αξίας του δολαρίου Αυστραλίας.

Η Αυστραλία εισάγει τρόφιμα, ποτά και άλλα προϊόντα συνολικής αξίας 151 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, από την Ελλάδα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους εισαγωγείς, σύμφωνα με τον Πέτρο Οικονόμου της εταιρίας Delta, είναι ότι οι εξ αγωγείς ζητούν πλέον προκαταβολικά τα χρήματά τους και δεν δίνουν πίστωση, κάτι που δεν συμβαίνει με τις εισαγωγές προϊόντων από άλλες χώρες. Άλλοι πάλι διαμαρτύρονται πως οι Έλληνες εξαγωγείς και παραγωγοί δεν διαθέτουν κονδύλια για τη διαφήμιση των προϊόντων τους και όλα τα έξοδα τα αναλαμβάνουν οι εισαγωγείς.

Ο Λουκάς Παπαργύρης της εταιρίας Flox Wines @ Spirits λέει ότι εισάγει προϊόντα από 14 διαφορετικές χώρες αλλά «στην Ελλάδα η κατάσταση είναι απελπιστική». «Μας ζητούν να πληρώνουμε προκαταβολικά και να αναλαμβάνουμε ένα σημαντικό μέρος των εξόδων. Εμείς πάντα στηρίζαμε και θέλουμε να στηρίζουμε τα ελληνικά προϊόντα. Αν όμως δεν καταφεύγαμε και σε άλλες αγορές, σήμερα θα είχαμε βάλει λουκέτο» λέει ο κ. Παπαργύρης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.