Η επόμενη κυβέρνηση θα αποφασίσει για το εργασιακό

 Η ε όμενη κυβέρνηση θα αποφασίσει για το εργασιακό

Η επόμενη κυβέρνηση θα αποφασίσει τις όποιες αλλαγές στον εργασιακό νόμο, ήταν το «μήνυμα» που προέκυψε από τη συνάντηση των κοινωνικών εταίρων στο υπουργείο Εργασίας.

Α. Ρουπακιώτης και Δ. Δασκαλόπουλος

Η επόμενη κυβέρνηση θα αποφασίσει τις όποιες αλλαγές στον εργασιακό νόμο, ήταν το «μήνυμα» που προέκυψε από τη συνάντηση των κοινωνικών εταίρων στο υπουργείο Εργασίας. Οι εργοδότες και τα συνδικάτα συμφωνούν στη σύγκληση της Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης, η θητεία της οποίας έχει λήξει και απαιτείται ανανέωση.

Την πρωτοβουλία για τη συνάντηση πήρε ο υπουργός Εργασίας Α. Ρουπακιώτης, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ ενός «μορατόριουμ» στο θέμα των συμβάσεων μέχρι τις εκλογές. Ωστόσο, αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολο να επιτευχθεί, ενώ με δεδομένο πως η Βουλή δεν λειτουργεί, δεν μπορεί να υπάρξουν παρεμβάσεις στον εργασιακό νόμο.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος σημείωσε ότι «οι νόμοι καταργούνται μόνο με νόμους. Και να δώσει ο οποιοσδήποτε όρκους πίστης στο εργατικό δίκαιο, ο κάθε εργοδότης μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Οι όρκοι πίστης και οι συμφωνίες κυρίων είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Κι όσοι τούς καλλιεργούν λένε ψέματα στους εργαζόμενους».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος τάχθηκε υπέρ του διαλόγου, είτε σε επίπεδο κοινωνικών εταίρων είτε στην επιτροπή Απασχόλησης. Αναφερόμενος στο μορατόριουμ, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος έκανε λόγο για «εκκλησιαστικού περιεχομένου ενέργειες, που δεν ανταποκρίνονται στη σκληρή οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα».

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.