Η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει άλλα μέτρα το μήνυμα Σαμαρά στις Βρυξέλλες, ενόψει τρόικα

9E13F0AF1B10EE1E3130E95D96E6C00B.jpg

Αύριο, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στις 13:00 το απόγευμα το Μέγαρο Μαξίμου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς την Κυριακή φθάνουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των κλιμακίων της τρόικα.

Μήνυμα στις Βρυξέλλες ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει άλλα μέτρα, έστειλε ο πρωθυπουργός κατά τις συναντήσεις που είχε την Τετάρτη με τους προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέι, ενόψει της άφιξης των επικεφαλής της τρόικα στην Αθήνα.

Στον απόηχο της συνάντησής του με τον κ. Μπαρόζο, ο Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε πως η χώρα μας ικανοποιεί τους στόχους του προγράμματος προσαρμογής, ενώ το όποιο χρηματοδοτικό κενό το 2015 και 2016 πρέπει να καλυφθεί με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Από την πλευρά του, πρόεδρος της Κομισιόν εμφανίστηκε αισιόδοξος, λέγοντας ότι «φαίνεται η έξοδος από το τούνελ», με σταδιακή επιστροφή της ανάπτυξης στην Ελλάδα και εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχουν ήδη θετικά αποτελέσματα στην εφαρμογή του προγράμματος.

Ο κ. Μπαρόζο τόνισε ωστόσο την ανάγκη εφαρμογής διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και επιτάχυνσης των αποκρατικοποιήσεων, προσθέτοντας πως οι όποιες αποφάσεις για τυχόν τρίτο πρόγραμμα υποστήριξης ή περαιτέρω βοήθειας θα ληφθούν μετά την επικείμενη αξιολόγηση της τρόικα.

Θετικά ήταν τα σχόλια και από τον κ. Σουλτς, ο οποίος τόνισε ότι «βλέπουμε έξοδο από το τούνελ στην Ελλάδα», επισημαίνοντας ότι εφόσον επιβεβαιωθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις με στόχο την οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

Νωρίτερα, ο κ. Σαμαράς είχε συνάντηση και με τον επίτροπο Ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια, στον οποίο έθεσε τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τις αμυντικές βιομηχανίες.

Αύριο, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στις 13:00 το απόγευμα το Μέγαρο Μαξίμου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος στις επαφές που είχε στη Ρώμη με τον ιταλό πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα, μίλησε για μια καλύτερη διαπραγμάτευση με τη νέα γερμανική κυβέρνηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.