Η εθελοντική προσπάθεια της Φιλοτεχνικής προβλήθηκε χθες μέσα από την εκπομπή της ΝΕΤ «Πρωινή Ενημέρωση»

Η εθελοντική προσπάθεια της Φιλοτεχνικής στην Αμαλιάδα προβλήθηκε χθες ανά το πανελλήνιο μέσα από την εκπομπή της ΝΕΤ «Πρωινή Ενημέρωση» και το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου της Δημόσιας Τηλεόρασης Γιώργου Μαρινόπουλου. Έξω στο πάρκο της Παπαχριστοπούλειου Βιβλιοθήκης, βρέθηκαν ο δημοσιογράφος μαζί με το Νίκο Σαφαρή, αντιπρόεδρος στην Παπαχριστοπούλειο Βιβλιοθήκη και την Άντα Ζαφειροπούλου μέλος της Βιβλιοθήκης. Εκεί μίλησαν για την προσπάθεια που γίνεται αλλά και για την δίψα για γνώση που αντιλαμβάνονται οι εμπνευστές της ιδέας, πως υπάρχει στην περιοχή.

Η Φιλοτεχνική ξεκινά τον Φεβρουάριο με σκοπό να διαδώσει διαφορετικά ήδη εκπαίδευσης: πολιτιστικά, τεχνικά και καλλιτεχνικά, σε ενήλικες που επιθυμούν να αναπτύξουν την κατάρτισή τους και την γενική τους παιδεία, προκειμένου να τους βοηθήσει στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη και σε ένα σύνολο αμοιβαίου σεβασμού.

Η Φιλοτεχνική είναι ένας τόπος ανταλλαγής, ανταλλαγής απόψεων και αλληλεγγύης. Σκοπός μας είναι η μετάδοση γνώσης σε όλους. Η ανοχή και ο σεβασμός στον συνάνθρωπό μας είναι η βάση αξιών όχι μόνο των καθηγητών μας αλλά και των μαθητών.

Χάρη στην αφιέρωση και στον εθελοντισμό των καθηγητών μας, προσφέρουμε μαθήματα σε ποικίλους τομείς με ένα εξαιρετικά χαμηλό κόστος.
Τα έξοδα λειτουργίας καλύπτονται μόνο από τις εγγραφές.

Η Φιλοτεχνική Αμαλιάδας ψάχνει πάντα νέους καθηγητές. Σήμερα, υπάρχουν ήδη εφτά εθελοντές καθηγητές, που προέρχονται από τον χώρο της εθνικής παιδείας, πανεπιστημιακοί, στελέχη επιχειρήσεων ή από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ή ακόμη πρόσωπα ικανά που επιθυμούν να μοιραστούν τις γνώσεις τους και τις εμπειρίες τους.

Καθένας από τους εθελοντές καθηγητές, όλοι μέλη της Φιλοτεχνικής, είναι ευαισθητοποιημένοι στις αξίες της αλληλοβοήθειας και του «μοιράζεσθαι». Αυτές οι δυο αξίες είναι το κίνητρο για την εκκίνηση ανταλλαγής, αυτές δημιουργούν τον ενθουσιασμό και την επιθυμία να μοιράζεται η γνώση τους. Από την πλευρά του καθηγητή αφορά μια εθελοντική κίνηση, προσωπική, μιας καθαρής και απλής δωρεάς και από την πλευρά του μαθητή, μια επιθυμία ανάπτυξης της σκέψης, να αναπτύξει τις γνώσεις του και να αναπτύξει το κριτικό πνεύμα.

Όπως σε κάθε είδους διδασκαλίας, αλλά κυρίως σε αυτή που απευθύνεται στους ενήλικες, η άμιλλα είναι δυνατή και ο εμπλουτισμός υπάρχει και στις δυο πλευρές, από τους καθηγητές στους μαθητές και αντίστροφα. Αυτό εξηγεί τον ενθουσιασμό του καθηγητή και την επιθυμία του να συνεχίσει τη διδασκαλία του μετά από μια πρώτη εμπειρία.

Η Οργάνωση πρέπει να απαντά στις πολύ διαφορετικές απαιτήσεις των ενδιαφερόμενων μαθητών να ακολουθούν και να καταλαβαίνουν την εξέλιξη του κόσμου και να προσαρμόζονται σε αυτόν. Οφείλει επίσης να απαντά όσο γίνεται καλύτερα στην αυξανόμενη πολλαπλότητα των αναγκών γενικής κουλτούρας.

Κοινό: φοιτητές, συνταξιούχοι, άτομα που αναζητούν εργασία, ενήλικες που ψάχνουν για πρόσθετη εκπαίδευση, ενεργοί πολίτες που επιθυμούν να αναπτύξουν το επίπεδο των γενικών τους γνώσεων.

Για το 2012, τα μαθήματα άρχισαν την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου οπότε τα δίδακτρα ανέρχονται στα 20 ευρώ το εξάμηνο. Στην τιμή αυτή συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα του ντοσιέ που παρέχεται από την Οργάνωση και υπάρχει δικαίωμα επιλογής 5 μαθημάτων το εξάμηνο, το ανώτερο.

Η σελίδα της Οργάνωσης στο facebook και οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις (e mail) είναι μέσα επικοινωνίας με τους καθηγητές και μαθητές. Τέλος, κατά της σχολικής χρονιάς θα υπάρξουν διαλέξεις, οι οποίες θα πραγματοποιούνται στο κτήριο της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης, στην Πλατεία Μπελογιάννη της Αμαλιάδας όπου και εδρεύει η Οργάνωση. Οι διαλέξεις είναι δωρεάν και ανοιχτές σε όλους. Και όπως αναφέρει η οργάνωση «Η διαρκής μας ανησυχία είναι η εξασφάλιση ότι καθένας μπορεί να ικανοποιήσει την επιθυμία του να μαθαίνει καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του και την αναζήτηση της προσωπικής του εξέλιξης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.