Η Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου εκπρόσωπος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής στην «Εθνική Επιτροπή για την Αποτροπή Καλλιέργειας Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών στην Ελλάδα»

avgerinopoulou

Στη νεοσύστατη «Εθνική Επιτροπή για την Αποτροπή της Καλλιέργειας Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών στην Ελλάδα» θα μετέχει ως εκπρόσωπος, η Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Η Βουλευτής Ηλείας διαθέτει διδακτορικό δίπλωμα στο Διεθνές Δίκαιο Περιβάλλοντος και έχει εργαστεί επί τριετία στο αντικείμενο των Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών στο Κέντρο Περιβάλλοντος και Χρήσεων Γης της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης.

Με το άρθρο 60 του Ν. 4277/2014 ψηφίστηκε από τη Βουλή η συγκρότηση και λειτουργία «Εθνικής Επιτροπής για την αποτροπή της Καλλιέργειας Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών στην Ελλάδα». Πρόκειται για άμισθη Εθνική Επιτροπή που συγκροτείται με κοινή απόφαση των Υπουργών Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Θα εισηγείται προς τις αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων τις πολιτικές για την ανάσχεση της καλλιέργειας Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών και τα απαιτούμενα εθνικά μέτρα απαγόρευσής τους.

Η ενδεκαμελής Επιτροπή συναπαρτίζεται από τους εκάστοτε Γενικούς Γραμματείας των Υπουργείων Π.Ε.Κ.Α., και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, τον Γενικό Διευθυντή Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, τον Γενικό Διευθυντή Φυτικής Παραγωγής, τον Γενικό Διευθυντή Γεωργικών Εφαρμογών και Ερευνας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Ποιότητας Ζωής του Υπουργείου Υγείας, εκπρόσωπο Μ.Κ.Ο που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα για θέματα ΓΤΟ, κι έναν εκπρόσωπο της πανεπιστημιακής κοινότητας οριζόμενο από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων. Τον συντονισμό της Επιτροπής θα έχει ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠ.Ε.Κ.Α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.