Ημερίδα για τη διάδοση και τον εμπλουτισμό της Wikipedia στα Ελληνικά…..

Στο πλαίσιο της δράσης για τον εμπλουτισμό της ελληνικής Wikipedia (Βικιπαίδεια) και με αφορμή του εορτασμού της συμπλήρωσης δέκα χρόνων της Wikipedia το Δίκτυο Αφύπνισης Πολιτών και η Δομή απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) ΤΕΙ Πατρών σας προσκαλούν στην Ημερίδα/Εργαστήριο για τη διάδοση και τον εμπλουτισμό της Wikipedia στα Ελληνικά.
Σε ανακοίνωσή του το Δίκτυο Αφύπνισης Πολιτών αναφέρει:
«Η εκδήλωση είναι μια πρωτοβουλία για την ευαισθητοποίηση του κοινού του Δήμου Ήλιδας στη χρήση της εγκυκλοπαίδειας και τον εμπλουτισμό της ελληνικής Wikipedia (Βικιπαίδεια) ώστε να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για την εκπαίδευση και την καθημερινή μας ζωή αλλά και την ανάδειξη των χαρακτηριστικών στοιχείων της ευρύτερης περιοχής..
Εμπλουτίζουμε την ανοικτή εγκυκλοπαίδεια Wikipedia με άρθρα υψηλής ποιότητας για τον Δήμο Ήλιδας σε όλες τις γλώσσες.
Προσδοκούμε ότι οι πολίτες του Δήμου Ήλιδας που έχουν ασχοληθεί με την ιστορία της περιοχής και έχουν πρόσβαση σε υλικό που δεν έχει ψηφιοποιηθεί να παρευρεθούν στην εκδήλωση, προκειμένου να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια, για να μπορέσουν στη συνέχεια να γίνουν ενεργά μέλη της ελληνικής Wikipedia (Βικιπαίδεια), ανεβάζοντας λήμματα που έχουν σχέση με την περιοχή».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Μαρτίου, από τις 4:00 μ.μ. – 7:00 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Τ.Ε.Ι. Αμαλιάδας.
Το πρόγραμμα έχει:
4:00 μ.μ.: Παρουσίαση ΔΑΣΤΑ (Δρ. Παπαπετρόπουλος Πέτρος)
4:15 μ.μ.: Παρουσίαση Δικτύου Αφύπνισης Πολιτών (Ζαφειρόπουλος Σπύρος)
4:30 μ.μ.: Ομιλητής από την εθελοντική ομάδα της ελληνικής Wikipedia (Βικιπαίδεια)
6:00 μ.μ.: Εργαστήριο για τη χρήση της Wikipedia (απαιτείται εγγραφή στη γραμματεία της εκδήλωσης)
* Η τελική μορφή της ατζέντας θα κοινοποιηθεί προσεχώς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.