Ηλεία: Ξεκινά η καλλιέργεια της φθινοπωρινής πατάτας

patata_e5bbf5a8956ba48f0b3af1863fa64b19 Με σύμμαχό της τον καλό καιρό τουλάχιστον των προηγούμενων ημερών προχωράει μέχρι και σήμερα, η καλλιέργεια της φθινοπωρινής πατάτας στην Ηλεία αλλά και σε όλη τη δυτική Πελοπόννησο. Στην Ηλεία η καλλιέργεια φθινοπωρινής πατάτας κινείται στα περσινά επίπεδα, γύρω στα 25000 στρέμματα.

Αυτό το διάστημα οι φθινοπωρινές πατάτες είναι στο φύτρωμα, ενώ το διάστημα από τώρα έως και την συγκομιδή (αρχές Νοεμβρίου) θεωρείται κρίσιμο για την καλλιέργεια. Την ίδια στιγμή η συγκομιδή στο Νευροκόπι Δράμας, βρίσκεται στον κύριο όγκο της, ενώ σύμφωνα με όσα μας αναφέρουν παραγωγοί από την περιοχή οι τιμές έχουν υποχωρήσει. Αν και στις αρχές Σεπτεμβρίου η τιμή έφθανε τα 42 λεπτά το κιλό, σήμερα δεν ξεπερνάει τα 35 λεπτά/κιλό. Επίσης, όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο παραγωγός από το Νευροκόπι κ. Νικόλαος Στεφανίδης: «Η παραγωγή είναι αυξημένη σε σχέση με πέρσι σε ποσοστό που κυμαίνεται από 20% έως 25%».

Για την πορεία της καλλιέργειας της φθινοπωρινής πατάτας στην Ηλεία μίλησε στον ΑγροΤύπο, ο κ. Ανδρέας Τσουκαλάς, Πρόεδρος του Συλλόγου Πατατοπαραγωγών Ηλείας: «Η πατάτα είναι στο φύτρωμα αυτή την περίοδο. Η καλλιέργεια μέχρι στιγμής εξελίσσεται ομαλά, αφού ο καιρός έχει βοηθήσει. Όσον αφορά τα στρέμματα, αν και ακόμα δεν έχουμε επίσημα στοιχεία, η αίσθηση μας είναι ότι βρισκόμαστε στα ίδια με πέρσι, δηλαδή από 22.000 έως 25.000 στρέμματα. Η συγκομιδή της φθινοπωρινής πατάτας αναμένεται να ξεκινήσει τον Νοέμβριο».

 

agrotypos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.