Ηλεία: Καθυστερήσεις για τα ειδικά σχολεία- Δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα τα μαθήματα

eidika sxoleia Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και ΑΜΕΑ «Ήλις» Γιάννης Παπαδάτος, ανέφερε ότι για ακόμα μια χρονιά, τα σχολεία ειδικής εκπαίδευσης παραμένουν κλειστά αφού το Υπουργείο Παιδείας δεν προνόησε ούτε και φέτος για την έγκαιρη στελέχωση τους.

«Όλοι οι μαθητές έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα και τα δικά μας παιδιά παραμένουν κλεισμένα στο σπίτι. Τι να τους πούμε; Γιατί δε τα στέλνουμε σχολείο; Η αντιμετώπιση αυτή απέναντι σε αυτά τα παιδιά δεν τιμά κανέναν και πραγματικά αδυνατούμε να καταλάβουμε γιατί τους συμπεριφέρονται σας πολίτες β’ κατηγορίας».

Από την άλλη μεριά, τις έντονες διαμαρτυρίες τους, προς τον Υπουργό Παιδείας Δ. Αρβανιτόπουλο, εκφράζουν με επιστολή που απέστειλαν οι γονείς των μαθητών που φοιτούν στα ειδικά σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας (ΕΕΕΕΚ και ΕΕΓ) ζητώντας του, να προχωρήσει όχι μόνο στην άμεση στελέχωση τους με εκπαιδευτικούς αλλά και να δώσει λύση στο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών.

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ, εμείς οι γονείς των μαθητών των ειδικών σχολείων της Ηλείας σας ενημερώνουμε ότι ως σήμερα τα σχολεία μας δεν έχουν ανοίξει.

Σας παρακαλούμε όπως φροντίσετε για την άμεση έναρξη των μαθημάτων διότι όπως γνωρίζεται, τα παιδιά μας, έχουν τα ίδια δικαιώματα στην  εκπαίδευση, όπως τα υπόλοιπα παιδιά. Εμείς σαν γονείς, αδυνατούμε να μεταφέρουμε τα παιδιά στο χώρο του σχολείου για αυτό θα πρέπει να φροντίσετε να επιλυθεί άμεσα και το θέμα της μεταφοράς όλων των μαθητών. Απαιτούμε την ύστατη στιγμή να προβείτε στις σχετικές ενέργειες για τη στελέχωση των  σχολείων με εκπαιδευτικούς καθώς και ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό (ΕΕΠ και ΕΒΠ) για να λειτουργήσουν τα σχολεία όπως τα υπόλοιπα στην επικράτεια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.