Ηλεία – Δημοσκόπηση: Πρώτη η ΝΔ, κατακόρυφη πτώση του ΠΑΣΟΚ….

Εξαιρετικά ρευστό εμφανίζεται το πολιτικό σκηνικό στον Νομό Ηλείας, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης που διενήργησε η DATA RC κατά το χρονικό διάστημα 26-28 Μαρτίου και δημοσιεύει το pelop.gr και η εφημερίδα Πελοπόννησος.
Το πρώτο εύρημα αφορά την πρόθεση ψήφου, όπως αυτή καταγράφτηκε στη μέτρηση. Το ΠΑΣΟΚ πρώτα απ’ όλα εμφανίζει ιδιαίτερα μειωμένη την απήχησή του αφού στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει το 15,3% που με αναγωγή επί των εγκύρων γίνεται 19,3%, ποσοστό που και πάλι βρίσκεται πολύ μακριά από το 54,6% που είχε λάβει το ΠΑΣΟΚ στις βουλευτικές εκλογές του 2009.

Αντιστοίχως μειωμένες, αλλά σε σαφώς μικρότερη κλίμακα, βρίσκονται οι επιδόσεις της Νέας Δημοκρατίας που στην πρόθεση ψήφου αποσπά το 21,6%, επίδοση που με την αναγωγή επί των εγκύρων πηγαίνει στο 27,2%, ποσοστό που φλερτάρει με το 32,8% που είχε λάβει η Νέα Δημοκρατία στην Ηλεία στις βουλευτικές του 2009. Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειώσουμε ότι για τον Νομό Ηλείας, η έστω και στιγμιαία εικόνα μιας Νέας Δημοκρατίας που προηγείται του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί σε κάθε περίπτωση είδηση.

από την εφημερίδα “Πελοπόννησος” της Πάτρας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.