Ηλεία: Αντιδράσεις κατοίκων για την εγκατάσταση του δεματοποιητή στις «Λίμνες»

dematopoihths potoki Το πρωί της Τρίτης, οι κάτοικοι,  της Μακρισίων και της Αλφειούσας, ύστερα από τη λαϊκή συνέλευση που πραγματοποίησαν στην κεντρική πλατεία των Μακρισίων , αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν δενδροφύτευση στο σημείο όπου πρόκειται να μεταφερθεί ο δεματοποιητής, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να στείλουν το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και της άρνησης τους  να μεταφερθεί ο δεματοποιητής στη θέση «Λίμνες».

Δημιουργήθηκαν εντάσεις στο σημείο, όπου κλήθηκε να ηρεμήσει τα πνεύματα  ο δασάρχης Ολυμπίας, Βασίλης Γιακουμής, έφτασε στην περιοχή, ενημερώνοντας τους κατοίκους για την παράνομη  δράση τους, καθώς εξήγησε πως δεν είχαν λάβει άδεια για την δενδροφύτευση που πραγματοποίησαν.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Μακρισίων, Θανάσης Δάγλαρης,  ανέφερε πως «μετά τα όσα έχουν γίνει στις τοπικές κοινότητες Μακρισίων και Αλφειούσας, βλέπουμε ότι κανείς δεν μας υπολογίζει. Αν έχουν άδειες από το κράτος να μας τις φέρουν. Εμείς σε Γενική Συνέλευση προχθές αποφασίσαμε στο χώρο που πρόκειται να βάλουν το δεματοποιητή θα κάνουμε δενδροφύτευση. Τα υπόλοιπα να τα βρουν οι υπηρεσίες και να μας δείξουν τι πραγματικά ισχύει. Να έρθουν να δουν αν μπορούν να αντέξουν την μυρωδιά στην περιοχή. Όλα αυτά επιβαρύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα και θα φτάσουν στο χωριό μας. Ο σκουπιδότοπος είναι μια βόμβα ανάμεσα στα χωριά μας και δίπλα στον Αλφειό. Δεν έχουμε τίποτα με τους δημάρχους, αλλά αν έχουν κάνει συμφωνίες δεν μας έχουν ενημερώσει για τίποτα. Δεν θέλουμε το δεματοποιητή, θέλουμε δάσος για τα παιδιά και τα εγγόνια μας».

Ο γραμματέας του ΔΣ Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και κάτοικος Μακρισίων, Γιώργος Χατζόπουλος, ανέφερε πως «εδώ ήταν παλιό λατομείο του δήμου Σκιλλούντος. Καταργήθηκε με απόφαση του Δασαρχείου για να διατηρηθεί το δάσος και σήμερα έρχονται να το κάνουν σκουπιδότοπο. Το έγκλημα είναι διπλό για το περιβάλλον και για τους ανθρώπους».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.