Ζητούνται 10,9 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2015

pic-0-norm.jpg

Ο λογαριασμός για την Ελλάδα βγήκε: η χώρα θα πρέπει να εξασφαλίσει έξτρα χρηματοδότηση της τάξης των 4,4 δισ. ευρώ το 2014 και 6,5 δισ. ευρώ το 2015, προκειμένου να καλύψει τα χρηματοδοτικά της κενά. Σύνολο, δηλαδή, 10,9 δισ.ευρώ, μέσα σε διάστημα 2 ετών.

Το ποσό κυκλοφορεί ήδη από χθες στον στενό κύκλο όσων διαπραγματεύονται με την τρόικα και αποτελεί κάτι σαν κοινό μυστικό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα έξτρα ποσό, της τάξης των περίπου 3 δισ. ευρώ ή ενδεχομένως και παραπάνω, να χρειασθεί και για το 2016, ωστόσο η προοπτική του είναι τόσο μακρινή που εντάσσεται στα… μακροπρόθεσμα προβλήματα της χώρας.

Εννοείται ότι τα λεφτά αυτά θα προέλθουν από την συνεισφορά της τρόικας, καθώς κάθε άλλη εναλλακτική λύση μοιάζει ουτοπική.

Η αναδιάρθρωση των υφιστάμενων ομολογιακών εκδόσεων, που προωθεί το οικονομικό επιτελείο, θα δώσει μία ανάσα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα καλύψει το πρόβλημα. Κι αυτό αποτελεί επίσης κοινό μυστικό στο υπουργείο Οικονομικών που δεν τρέφει αυταπάτες για το τι πρόκειται να επακολουθήσει.

Ο βασικός του στόχος, πάντως, είναι ό,τι τελικώς γίνει να μην απαιτήσει παράλληλα τη λήψη νέων μέτρων. Γιατί αυτό θα συνιστά το πολιτικό τέλος της παρούσας κυβέρνησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.