Ζητά παράταση για υποβολή επενδυτικών σχεδίων στο ΕΣΠΑ

epimelitirio_ileiasΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΛΕΙΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

* Η επιστολή Κ. Νικολούτσου στον Γεν. Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων..

Την παράταση τουλάχιστον για δέκα ακόμη ημέρες, ως προς τον χρόνο για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων, μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο ΕΣΠΑ ζητά το Επιμελητήριο Ηλείας.

Το Επιμελητήριο, επικαλείται τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Πληροφοριακό Σύστημα, με αποτέλεσμα τη δημιουργία σοβαρών καθυστερήσεων στην εισαγωγή στοιχείων.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Κώστας Νικολούτσος με επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων κ. Γιώργο Γιαννούση επισημαίνει τα εξής:

« Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 29/04/2013 το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων όπου γίνεται η υποβολή αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων/ενισχύσεων στο Πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου-Υπηρεσιών», (www.ependyseis.gr), παρουσιάζει τεχνικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σημαντικά προβλήματα καθυστερήσεων στην εισαγωγή των στοιχείων, ενώ είναι συχνό και το φαινόμενο να χάνονται δεδομένα.

Με δεδομένο τον όγκο των στοιχείων που αναμένεται από εδώ και στο εξής να εισαχθούν στο πληροφοριακό σύστημα, θεωρούμε δεδομένο ότι το σύστημα δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στο φόρτο της χρήσης.

 

Για το λόγο αυτό, ζητάμε μια δεκαήμερη παράταση, διότι είναι άδικο για τους υποψήφιους επενδυτές οι οποίοι έχουν συλλέξει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά να μην προλάβουν λόγω των καθυστερήσεων του συστήματος να υποβάλλουν τον φάκελο υποψηφιότητάς τους.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.