Ζήτησε με επιστολή στον Υπ. Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοϊδη…….

SYNANTISI GOUNARI

……τη χρηματοδότηση μελετών για μόνιμα  αντιπλημμυρικά έργα στον Αλφειό

Την ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης μελετών για την υλοποίηση μόνιμων αντιπλημμυρικών έργων στον Αλφειό ποταμό επισημαίνει με επιστολή της προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και στον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων, κ. Ευστράτιο Σιμόπουλο η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτής Ηλείας Δρ. Διονυσία- Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Η Βουλευτής στην επιστολή της αναφέρει ότι όπως εξήγησε και κατά τις συναντήσεις με την ηγεσία του υπουργείου ο Νομός Ηλείας έχει πληγεί ιδιαίτερα από τις πυρκαγιές του 2007, ωστόσο δεν έχουν αξιοποιηθεί επαρκώς τα κονδύλια του πρώην Ε.Τ.Α.Ε.Α για τη δημιουργία μόνιμων αντιπλημμυρικών έργων στον ποταμό Αλφειό. Το αποτέλεσμα είναι ο ποταμός να υπερχειλίζει και να καταστρέφει δημόσιες υποδομές, χωριά και καλλιέργειες σε ένα μεγάλο μήκος του σχεδόν κάθε χρόνο.

Η Βουλευτής επισημαίνει ότι για τη δημιουργία μόνιμων αντιπλημμυρικών έργων χρειάζονται χρονοβόρες, περιβαλλοντικές και υδρολογικές μελέτες μεγάλης κλίμακας, τις οποίες ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, που πλήττονται άμεσα από τα πλημμυρικά φαινόμενα δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν.

Για το λόγο αυτό, η κα Αυγερινοπούλου, ως Βουλευτής του Νομού Ηλείας και ως Πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής ζητά τη  χρηματοδότηση των αναγκαίων μελετών από τις υπηρεσίες του Υπουργείου και συγκεκριμένα από την Διεύθυνση Δ11.

Εξάλλου, στις 9 Σεπτέμβρη με πρωτοβουλία της Βουλευτού πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κ. Αβραάμ Γούναρη, τον Δήμαρχο Κρεστένων κ. Δ. Μπαλιούκο, τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ. Ευθυμιο Κοτζιά και τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών κ. Χριστοδουλόπουλο με στόχο να εγκριθούν άμεσα πρόχειρα αντιπλημμυρικά έργα στον Αλφειό Ποταμό για την αποφυγή νέων πλημμυρών ενόψει του επερχόμενου χειμώνα. (φωτογραφία από τη συνάντηση)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.