ΕΣΗΕΠΗΝ:Καταγγελία για τις εφημερίδες “Πατρίς” και “Πρώτη”

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων, καταγγείλει την απαράδεκτη ενέργεια των ιδιοκτητών των εφημερίδων « Πατρίδα» και «Πρώτη» του Πύργου οι οποίοι κατά την ημέρα της πανελλαδικής κινητοποίησης, στις 30 Νοεμβρίου, των δημοσιογράφων και όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, προχώρησαν στην έκδοση φύλλου δίχως επαγγελματίες δημοσιογράφους.
Σε μια περίοδο όπου πλήττεται βάναυσα ο κλάδος και ο δημοσιογραφικός κόσμος δίνει αγώνα επιβίωσης, οι ιδιοκτήτες της «Πατρίδας» και της «Πρώτης», αγνοώντας την προσπάθειά τους για καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας και ανάπτυξη των περιφερειακών ΜΜΕ, εξέδωσαν εφημερίδα προκειμένου να προσφέρουν ενημέρωση (;) δίχως ειδήσεις, με δεδομένη την απουσία των συντακτών τους!
Την ώρα που οι δημοσιογράφοι της «Πατρίδας» και της «Πρώτης» έχουν αποδεχθεί δυσμενείς ανατροπές στις εργασιακές τους σχέσεις υπό την δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης η ιδιοκτησία επιδεικνύοντας αναλγησία εκδίδει την εφημερίδα, απαξιώνοντας το έργο τους.
Τέτοιες ενέργειες είναι καταδικαστέες στην συνείδηση της κοινωνίας και υποτιμούν την νοημοσύνη του αναγνωστικού κοινού”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.