Ερώτηση Μπόλαρη για καθυστέρηση στα επενδυτικά σχέδια

pic-0-norm.jpg

Για αδιέξοδο που δημιουργεί στους επενδυτές η καθυστέρηση που παρατηρείται εδώ και δυόμιση χρόνια στη λειτουργία των ηλεκτρονικών εφαρμογών του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ), σχετικών με την υποβολή της έκθεσης έλεγχου και την ολοκλήρωση των  επενδυτικών σχεδίων, κάνει λόγο ο Βουλευτής Σερρών κ. Μάρκος Μπόλαρης, με ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό.

Ο κ. Μπόλαρης υπενθυμίζει ότι με το νόμο 3908/2011 δημιουργήθηκε το νέο θεσμικό πλαίσιο για την ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων, με στόχο την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας. Στο θεσμικό αυτό πλαίσιο καθορίζεται η διαδικασία ολοκλήρωσης και έναρξης της παραγωγικής λειτουργίας των επενδύσεων μέσω του ΠΣΚΕ, που απλοποιεί και καθιστά συντομότερη και διαφανή τη διαδικασία υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων.

Παρόλα αυτά, όπως επισημαίνει, δυόμιση χρόνια μετά, οι ηλεκτρονικές εφαρμογές του ΠΣΚΕ δεν έχουν τεθεί σε εφαρμογή με αποτέλεσμα εκατοντάδες επιχειρήσεις που έχουν επενδύσει ίδια κεφάλαια ή έχουν προβεί σε ταυτόχρονο δανεισμό από Τράπεζες – και ενώ έχουν ολοκληρώσει την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων – να περιμένουν ακόμη την έκδοση απόφασης για την πιστοποίηση ολοκλήρωσης της επένδυσης και έναρξης της παραγωγικής λειτουργίας τους, προκειμένου να τους καταβληθεί το υπόλοιπο ποσό της επιχορήγησης που τους οφείλεται.

Η αδικαιολόγητη αυτή καθυστέρηση, επισημαίνει ο κ. Μπόλαρης, οδηγεί σε αφανισμό τις εναπομένουσες επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα τιμωρεί μέσω της ακατάληπτης  γραφειοκρατίας και της εγγενούς ανεπάρκειας του κρατικού μηχανισμού, όσους αποφασίζουν στη δίνη της οικονομικής κρίσης να στηρίξουν με τις επενδύσεις τους την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.