Ερώτηση για τον κίνδυνο πλημμυρών στο Δ.Δ. Γερακίου του Δήμου ΄Ηλιδας

avgerinopoulouΕρώτηση για τον κίνδυνο να υπάρξουν πλημμυρικά φαινόμενα στο Δ.Δ. Γερακίου  του Δήμου Ηλιδας κατέθεσε, η πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτής  Ηλείας Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Η Βουλευτής κατέθεσε την Ερώτηση μετά από δημοσιεύματα και καταγγελίες κατοίκων, σύμφωνα με τις οποίες στην περιοχή του Γερακίου σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων είναι ορατός ο κίνδυνος έπειτα και από την πρόσφατη πυρκαγιά του Αυγούστου να ξεχειλίσει το ρέμα και να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές, γεωτρήσεις, αγροτικές καλλιέργειες, κτηνοτροφικές μονάδες  αλλά και κατοικίες ειδικά στην είσοδο του χωριού.

΄Αλλωστε το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί στο Γεράκι και το 1985 όταν εξαιτίας πυρκαγιάς στο ίδιο σημείο ήταν αδύνατο να συγκρατηθούν τα νερά με αποτέλεσμα να σημειωθούν μεγάλες καταστροφές σε χωράφια και να πλημμυρίσουν κατοικίες.

Η Βουλευτής και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής που επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία στα περιβαλλοντικά ζητήματα και ειδικά σε αυτά των  πυρόπληκτων περιοχών επισημαίνει ότι θα πρέπει να ληφθούν άμεσα τα αναγκαία μέτρα για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής και των κατοίκων της (καθαρισμός ρέματος, τοποθέτηση κορμοφραγμάτων κ.α.).

Στην Ερώτησή της η Δρ. Αυγερινοπούλου ζητά να ενημερωθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών και από τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με τις δράσεις που προτίθενται να αναλάβουν για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.