Ερώτηση για την επικινδυνότητα του οδικού δικτύου της Ηλείας….

avgerinopoulou…..Συνάντηση με τον Γ.Γ Δημοσίων Έργων

Ερώτηση για την οδική ασφάλεια στην Ηλεία κατέθεσε, η Βουλευτής Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ενώ με πρωτοβουλία της θα πραγματοποιηθεί σήμερα συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων ΄Εργων κ. Ευστράτιο Σιμόπουλο και τη συμμετοχή τοπικών παραγόντων.

Η Βουλευτής κατέθεσε την Ερώτηση μετά και τη δημοσίευση των στοιχείων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με τα οποία στην Ηλεία χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα δεκάδες άνθρωποι κάθε χρόνο, εξ’αιτίας του πεπαλαιωμένου εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στην Ερώτηση το 2012 στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας σημειώθηκαν συνολικά 92 τροχαία, ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2013 μέχρι 31η Αυγούστου 2013 σημειώθηκαν 107 τροχαία και απομένουν ακόμη τέσσερις μήνες προκειμένου να “κλείσει” η χρονιά. Σημαντική αύξηση παρουσιάζεται στην Ηλεία και στα θανατηφόρα τροχαία, καθώς το 2012 σημειώθηκαν 15 δυστυχήματα με 16 νεκρούς, ενώ από την 1η Ιανουαρίου έως και την 31η Αυγούστου 2013 έχουν καταγραφεί 23 θανατηφόρα με 23 νεκρούς.

Η Βουλευτής επισημαίνει ότι θα πρέπει να επισκευαστεί και να βελτιωθεί άμεσα το επαρχιακό δίκτυο, καθώς και να ολοκληρωθεί άμεσα η Ολυμπία Οδός στο τμήμα Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα.  Στην Ερώτησή της η κα. Αυγερινοπούλου ζητά να ενημερωθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών και από το Υπουργείο Υποδομών-Μεταφορών και Δικτύων σχετικά με τις δράσεις που προτίθενται να αναλάβουν για τη βελτίωση της κατάστασης των υφιστάμενων δρόμων, ποια μέτρα σκοπεύουν να λάβουν για τη χάραξη και τη διάνοιξη νέων οδών στην Ηλεία, αλλά και πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα της Ολυμπίας Οδού, στο τμήμα Πύργος Τσακώνα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.