Ερώτηση για τα προβλήματα στεγανότητας σε αίθουσες τριών Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Πύργου

avgerin vouliΤην ανάγκη να αντιμετωπιστούν άμεσα, τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα που διαπιστώθηκαν και κατά τη χθεσινή νεροποντή και είχαν ως αποτέλεσμα την εισροή υδάτων στο 5ο το 7ο και το 11ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου επεσήμανε με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή και προς τα Υπουργεία Εσωτερικών, Παιδείας και Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτής Ηλείας Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Η Βουλευτής αναφέρει πως τα κτίρια των τριών σχολείων αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα με εισροή υδάτων από τοίχους και οροφές σχολικών αιθουσών, με αποτέλεσμα σε μια έντονη βροχόπτωση να διακόπτεται το μάθημα. Επιπλέον, καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου η υγρασία στους τοίχους καθιστά τις συνθήκες διδασκαλίας ιδιαίτερα δύσκολες, τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς,  δεδομένου ότι δημιουργείται αποπνικτική ατμόσφαιρα στις τάξεις.

Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν στο εσωτερικό των σχολείων.
Ειδικότερα στο 5ο Δημοτικό Σχολείο υπάρχουν προβλήματα και στον περιβάλλοντα χώρο και οι μαθητές περνούν μέσα από προαύλιο-λίμνη για να φθάσουν στις σχολικές αίθουσες. Αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζει και το 11ο Δημοτικό καθώς και το 7ο Δημοτικό Σχολείο.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι σύμφωνα με καταγγελίες εκπαιδευτικών και συλλόγων γονέων έχουν γίνει επανειλημμένα διαβήματα προς το Δήμο Πύργου για την επιδιόρθωση των σχολικών κτιρίων. Ωστόσο, σύμφωνα με τους γονείς από το 2011 μέχρι και σήμερα έχουν γίνει μόνο αυτοψίες και μελέτες από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, όπου καταγράφεται και περιγράφεται η κατάσταση αλλά τα έργα αποκατάστασης στα κτίρια δεν έχουν καν ακόμη ξεκινήσει.

Η κ. Αυγερινοπούλου επισημαίνει πως το πρόβλημα αφορά στην υγεία παιδιών που διεκδικούν το δικαίωμα στη μόρφωση σε υγιεινές και κατάλληλες συνθήκες και ζητά απαντήσεις σχετικά με το πόσα χρήματα έχουν χορηγηθεί στον Δήμο Πύργου και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για την επισκευή σχολικών κτιρίων, καθώς και ποια μέτρα σκοπεύουν να λάβουν οι κ.κ. Υπουργοί για να βελτιωθεί η κατάσταση στα κτίρια των 5ου, 7ου και 11ου  Δημοτικών σχολείων Πύργου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.