ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ “ΨΑΛΙΔΙ” ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ…

Περικοπές σε συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα, αμυντικές δαπάνες, λιγότερο προσωπικό σε Δημόσιο και δήμους και παρεμβάσεις σε νοσοκομεία και φαρμακευτική δαπάνη, προαναγγέλλει ο επικεφαλής της Κομισιόν στην τρόικα… Ματίας Μορς. Σε συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής», ο Μ. Μορς επιμένει ότι η μείωση των μισθών είναι μονόδρομος για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.
«Το πακέτο εργασιακών μεταρρυθμίσεων που ενέκρινε η κυβέρνηση θα συμβάλει στη μείωση του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος κατά περίπου 15% στη συνολική περίοδο του προγράμματος» δήλωσε ο Ματίας Μορς.
Σχετικά με τα δημοσιονομικά μέτρα, ο αξιωματούχος ανέφερε πως καθώς «έχει εξαντληθεί σε μεγάλο βαθμό ο στόχος των οριζόντιων περικοπών και δαπανών», η εξοικονόμηση θα γίνει με «καλά στοχευμένες δαπάνες» μετά από συνολική αξιολόγηση των δαπανών.
Η αξιολόγηση αυτή, εξήγησε, επικεντρώνεται στις συντάξεις, τα κοινωνικά επιδόματα με τρόπο, σημειώνει, που «να διατηρείται η θεμελιώδης κοινωνική προστασία», τις αμυντικές δαπάνες, και την αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης, η οποία θα «εκπληρώνει την αποστολή της με λιγότερο προσωπικό».
Επιπλέον, ο Μορς σημειώνει ότι «πρέπει να διευκρινιστεί ο ορθολογισμός» στις φαρμακευτικές δαπάνες, επιχειρησιακών δαπανών στα νοσοκομεία και επιδόματα πρόνοιας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.